» Az EA kapta a SW játékjogokat Star Wars: The Old Republic Hungary: Magyar SWTOR fansite

Regisztráció

Legyél Te is tagja a Star Wars: The Old Republic magyar rajongói oldalának! Regisztrációd segítségével hozzászólhatsz a bejegyzésekhez, hírlevelet kérhetsz, valamint egyéb extra funkciókat haszálhatsz! Tovább a regisztrációhoz »

Az EA kapta a SW játékjogokat

A starwars.com híre szerint az EA kizárólagos jogot szerzett a Star Wars játékok készítésére. A BioWare mellett a DICE (Battlefield játékok) és a Visceral (Dead Space sorozat) stúdiók vehetnek részt a fejlesztésekben, talán a Star Wars 1313 is kap még egy esélyt… Főleg, ha az új EA-vezetés partner lesz ebben.


 

A terjedő közösségi flame-mel kapcsolatban annyit (természetesen a levélíró generalisszimusznak járó megafacepalm mellett), hogy az Alliance of Hungary-nek nincs köze a dologhoz, a részleteket még nyomozzák.

Napló:

GreeN [tag] Naplózva: 2013-05-07 19:23

Nem örülünk Vincent… :D

Arem [tag] Naplózva: 2013-05-08 10:27

Mivel én nem vagyok EA gyűlölő, így nem viselt meg a dolog. Persze a kizárólagosság mindig tartalmaz veszélyt a konkurencia hiánya miatt, de azért a Disney-t se tartom tök hülyének.

ayla [tag] Naplózva: 2013-05-08 10:36

hmmm, nem kulsos cegEKrol volt szo? amit anno nagy pofaval nyilatkoztak, abbol nekem legalabbis az jott le, hogy szornak szet fruti helyett a sok lelkes csapatnak, aki fejlesztene.
miert erzem azt, hogy ez mar honapokkal ezelott le lett sikalva a hatterben a ket genyzsak multi kozott es csak a jatekos tarsadalmat, a nagykozonseget es persze minden mas jatek fejlesztessel/kiadassal foglalkozo ceget probaltak hujjere venni?

Krisztián
LordTitan [tag] Naplózva: 2013-05-08 11:22

Ez régen rossz nekünk… Az ea cartel beindult.
Jönnek majd a remek, nagyszerű, hihetetlen… a fenét, dobálnak majd félkész játékokat meg a kiegészítőket és örülj neki, hogy van SW játék ha egyáltalán játszani fogsz vele.
Ez már előre ki volt osztva a cégek között, hogy ki ül a mézes bödön mellé a többinek meg kuss a neve.
Az erő legyen velünk, hogy ezt kibírjuk!

cspolgar [tag] Naplózva: 2013-05-08 11:39

Én ezen nem igazán lepődtem meg, sőt számítottam is rá, hogy az EA-nak adják. Lehet szídni az EA-t ezerrel (én is azt teszem) de tény, hogy termelik a pénzt a túl hamar kiadott játékokkal, a túl árazott DLC-kkel és egyéb finomságokkal. Igazából csak reménykedhetünk, hogy nem adják ki túl korán, vagy félkészen a játékokat. Bár amit az EA művelt a Bioware-el (az is csak két játékot tudott kiadni normálisan a beépülés után mielőtt az EA “megmérgezte őket”) nem igazán látok sok reményt. Egyedüli jó hír, hogy kötelezően ki kell adniuk az elkészült játékokat PC-re, bár sovány vigasz, hogyha az EA nem hagyja a fejlesztőket dolgozni rendesen.

Arem [tag] Naplózva: 2013-05-08 12:45

Hát én még nem dolgoztam még olyan szoftverfejlesztő cégnél, ami olyan fejlesztési határidőket vállal be, amit a fejlesztő ideálisnak tartana. Már akkor örülhetsz, ha a cégvezetők értik miért is fontos egy rendes tesztelés (az más kérdés, hogy adnak-e rá forrást vagy nem :) ).

Lyran [tag] Naplózva: 2013-05-08 14:01

Én is dolgoztam már egy két cégnél. Meg terelgetem a fejlesztőimet is. Ellenben, ha arra várnék, hogy mikor nézhetném meg azt a fejlesztést, amihez nem csapunk feszes határidőt, akkor már vén aggastyán lennék. ;)

cspolgar [tag] Naplózva: 2013-05-08 15:38

Persze, hogy a cégek nem adnak annyi időt a fejlesztőknek amennyit fejlesztő ideálisnak tart, ez tény és való. Viszont nem egyszer fordult elő hogy az EA olyan határidőt tűzött ki, ami nem épp reális és az eredmény félkész és örülhetünk, hogy alig van benne hiba. Legjobb példa erre a Dragon Age 2, azon látszik, hogy még kellett volna rá legalább 1-2 év, hogy megközelítse az Origins színvonalát (noha élveztem a DA2-t de koránt sem tökéletes), de elég csak a movie-licensed játékokra gondolni, amik a nagyon rövid fejlesztési idő miatt (még ha lenne benne potenciális akkor is) pocsékak vagy épp hogy csak játszhatóak. Vagy hogy közelebb témáról legyen szó, elég csak a TOR kezdésre gondolni, ami nem épp a legoptimálisabb volt. A fejlesztők sosem fogják megkapni az ideális fejlesztési időt, de a mega/giga cégek elvárásai miatt ez az idő túl rövid általában. Pedig elég lenne néhány olyan sorozatra ránézni, pl.Witcher amelynél a fejlesztők optimális időt kaptak ami meg is látszott,emellett szerették amit csináltak és nem csak pénzért csinálták, hanem a játékosok miatt csinálták, hogy szeressék és élvezzék amit alkottak. Nem pedig azt csinálják, amit jó pár esetben előfordult, hogy “tessék itt a sz*rom, fizess érte jó sokat” . Kíváncsi vagyok mi lesz a vége, mondjuk ez nagyban azon fog múlni, hogy az EA hogy áll majd hozzá: vagy válalható időt ad a fejlesztésre vagy pedig futószalag szerűen dobálja majd a játékokat, amíg tudja és fizetnek az emberek érte.

Flemian [tag] Naplózva: 2013-05-08 16:52

Könyörgöm, NE! Ez legalább akkora rossz hír, hogy a Disney megvette a Star Wars jogokat. De muszáj még azzal súlyosbítani, hogy PONT ennek a szemét pénzhajhász bandának nyomják át?! Felháborító és pofátlan. Süllyedhetünk még mélyebbre?

(Első leszek, aki elnézést kér ezekért, ha megjelenik a Star Wars 1313 és mégsem ér majd kutyasz*rt sem!)

Ádám Dér
oldadam [tag] Naplózva: 2013-05-08 18:22

Flemian: én személy szerint örülök, hogy a Disney megvette a Star Warsot. Lucas bácsi nemigen fogott volna már bele újabb részekbe, így viszont jön a harmadik trilológia. (bűvös számok tömkelege :D )
Jó, lehet hogy jön majd gagyi rajzfilmsorozat, (mit lehet, biztos) ami nyomába se ér a Star Wars The Clone Wars történetéhez, de ezen nem akadhatunk fent.

Az pedig hogy félkész dolgokat nyomnak ki, az ellen sajna télleg nem tudunk mit csinálni, ebben tényleg igazatok van

(Sar Wars 1313??? Ha azt a játékot el merik rontani, akkor vér fog folyni :D :D)

Attila Baranyi
Mercon [tag] Naplózva: 2013-05-08 21:28

A Cone Warst meg nem értem, 6 évedosra tervezték, még volt hátra elméletileg 10 rész ami nem lett megcsinálva és elkaszálták a sorozatot. Minek?! Nem tudták megvárni azt a fél évet amíg rendesen befejezik? Meg amit még suttognak, hogy nem hivatalossá alakítják az egész Expanded Universe-t? Teljesen törölni akarnak mindent ami nem SW film 1-6, könyv játék minden alternatív univerzum kategóriába kerül! O.o

Ádám Dér
oldadam [tag] Naplózva: 2013-05-08 21:48

Figyelj, ez sajnos télleg várható volt, hiszen a Disney híres arról, hogy a saját cuccokat visz be az üzletbe. Amúgy szerintem lessz valami helyette, pl ami bemutatja a 6. rész elözményeit.
Amúgy csak 2 dolog: alapból a Swtcw-t 10 évadra tervezték, a másik pedig az, hogy Lucas már ezelött 10 évvel is kijelentette, hogy aminek nincs köze az alapfilmhez az csak alternatíva. Az eredeti elképzelés szerint Anakin jedivé válásáról, bukásáról, darth vader születéséröl és haláláról szól.

Tamás
Wacho [tag] Naplózva: 2013-05-09 12:46

6. évadról még nem hallottam semmit, de ha elkaszálták, az nagyon egyszerűen magyarázható: CN kivonult a kábelszolgáltatásból, ezzel drasztikusan leredukálta a nézettségét, ergo a CW is elvesztette a kellő nézettséget ahhoz, hogy megérje befejezni.

cspolgar [tag] Naplózva: 2013-05-09 13:32

Ami az EU eltörlését illeti: lehet hogy egy pénzéhes gigacégről van szó, de ezért a Disney sem teljesen hülye, a legnagyobb ostobaság lenne ha az egész EU eltörölnék (egy részét talán de arról később), hiszen többet vesztenének vele mint nyernének, a rajongók jelentős részét elveszítenék ezzel a húzással. Másrészt az EA/Bioware se fogja hagyni szeretem, mivel egy EU törlés negatívan hatna az SWTOR-ra is. Ha valamit is eltörölnek akkor az a post-ROTJ dolgok, mivel a Disneynél folytatást akarnak csinálni és a jelenlegi post-ROTJ tartalom nem picit gátolja ebben (JJ.Abrahams-ben azért lehet bízni). Valószinűleg a filmeket megelőző dolgok megmaradnak (főleg hogy kb. 2000 éves lyuk még van), egyrészt hogy a rajongók miatt(hogy ne akadjanak ki túlságosan) másrészt megtartani “játszótérnek” a játékoknak, könyveknek és képregényeknek. Ha bármit is törölnek akkor minden bizonnyal a post-ROTJ dolgok sínylik meg (ami még így is szomorú, főleg a Thrawn dolgok miatt, de a teljes törlésnél még így is fényévekkel jobb).

luise [tag] Naplózva: 2013-05-09 17:53

a cw törlése sajnos várható volt. az 5. évad eleje, a droid küldis részek annyira siralmasak voltak, hogy már majdnem eret vágtam. a többi rész meg sajnos nem tudta visszahozni az évad átlagát a többihez. persze jobb lett volna, ha befejezik a 6 vagy 10 évadot…

Tamás
Wacho [tag] Naplózva: 2013-05-09 19:51

Azért érdekelne, hogy mi lett Ahsoka sorsa :)

Gábor Budai
Galen [tag] Naplózva: 2013-05-09 20:08

Mivel Lucasnál senki nem tudja jobban ezt az univerzumot megalázni így nem különösebben rémít. Lehet kikerül még 1-2 jó játék és nem csak kinect sw meg force unleashed 2 fajta förmedvények….

a clone warst meg max 1 mozi filmel zárják le úgyis gagyi volt….

Jarama [tag] Naplózva: 2013-05-09 23:04

@Galen
Kedves Galen! Bízom benne, képben vagy azzal, hogy a LucasArts hosszú évek óta csak kiadó, tehát kevés köze van a publikált, végleges kiadásokhoz, mint végeredményhez, hacsak nem magát ezt a tényt vesszük górcső alá. Tehát őket nem érdemes, és e tekintetben hasztalan is bírálni.

A suszter maradjon a kaptafánál!
Az EA, a sportjátákokban és a korai NFS-ben nagyon jó volt, azóta a sikercsillaga csak hanyatlóban van. Én sem örülök neki (nagyon nem, és nem alaptalan a félelmünk), de mégse predesztináljunk ennyire. Bár ha jobban belegombolok, hogy mit művelnek a TOR-ban…no comment.

VSZM [tag] Naplózva: 2013-05-09 23:49

Srácok azért van itt pár butaság leírva.

Gondoljatok bele az elmúlt években milyen játékok jelentek meg. God of War szerű, az egész kánont felrugó Force Unleashed sorozat? Kinect Star Wars? Ezen kívül 3 próbálkozásból sem sikerült összehozni egy Battlefront 3-at a LucasArts-nak.

És amikor végre egy értelmes játékot csinálnának a 1313-at, már félkész állapotban van a játék, kint az első trailer, és aztán megváltoztatják Jango Fettre a főszereplőt? Ez ám a fejetlenség. Nem csoda, hogy egy értelmes játékot nem tudtak összehozni az elmúlt évtizedben.

Az hogy az EA adja ki a játékokat, nem baj. Nekik vannak olyan komoly fejlesztő gárdáik, akik 2-3 év alatt, a meglévő jól működő saját engine-ükre rá tudnak építeni egy értelmes, bugmentes játékot. Mégis kit szeretnétek látni helyettük? Az EA-nek vannak olyan csapataik akik már rég bizonyítottak. Komoly multiplayer FPS játékot az utóbbi években nem sokat csináltak, és legjobban A DICE profiljába illik a Battefront sorozat folytatása. A Visceral és Bioware nem egyszer bizonyították, hogy minőségi sztoriorientált singleplayer játékokat tudnak készíteni. Persze lehet itt a Mass Effect 3 ending-el jönni, de amekkora felháborodás volt, szerintem tanultak az esetből. Ez abból is látszik, hogy próbáltak javítani egy ingyenes DLC-vel.

Az Expanded Universe-t sem értem miért véditek annyira. Most dolgozzanak fel egy olyan könyvet, amit már olvastatok? Abban mi lenne az új? Az izgalmas? Csak a szidkozódás menne, hogy ez más, az más, ezt hagyták ki, azt hagyták ki. Nyugodtan mutassanak új sztorit, legyenek kreatívak.

Bableveske [tag] Naplózva: 2013-05-10 13:01

@VSZM +1

Tamás
Wacho [tag] Naplózva: 2013-05-10 18:26
Attila Baranyi
Mercon [tag] Naplózva: 2013-05-11 00:23
lordtigris [tag] Naplózva: 2013-05-16 16:42

Valaki nem tudja hogyan lehetne használni az articraft cuccokat??Hogyan tudnám berakni a felszerelések közé??

 

Az üzenet írásához be kell jelentkezni. Ha még nem regisztráltál, kattints ide.

  • email
  • LinkLog
  • WiW
  • Twitter

Magyar szerverek listája

PvP szerver: Tomb of Freedon Nadd
PvE szerver: The Red Eclipse
RP-PvE szerver:The ProgenitorMagyar chatek
The Red Eclipse köztársasági oldal: Hungarian
The Red Eclipse birodalmi oldal: Hungarian
Tomb of Freedon Nadd köztársasági oldal: Hungarian és Alliance
Tomb of Freedon Nadd birodalmi oldal: Hungarian
The Progenitor köztársasági oldal: Hungarian

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Linkek

Címkék

Hírarchívum