» Az Inkvizítor megalkotása Star Wars: The Old Republic Hungary: Magyar SWTOR fansite

Regisztráció

Legyél Te is tagja a Star Wars: The Old Republic magyar rajongói oldalának! Regisztrációd segítségével hozzászólhatsz a bejegyzésekhez, hírlevelet kérhetsz, valamint egyéb extra funkciókat haszálhatsz! Tovább a regisztrációhoz »

Az Inkvizítor megalkotása

Újra itt a hétvége, nem maradhat el a mai frissítés sem. Eme Developer Blog Rebecca Harwick tollából származik, aki volt olyan kedves, hogy megosztott velünk némi információt az általa létrehozott történetből.


Ha röviden kéne jellemezni az Inkvizítort, azt mondhatnánk, hogy Palpatine Császár. Viszont ha picit konkrétabban szeretnénk leírni, akkor Palpatine személye inkább kiinduló pont volt, nem a cél. Az Inkivizítor maga az ördög, vagy épp Caesar. Az, amivé teszed.


ss1_800x450Mikor elkezdték a játékot fejleszteni, tudták, hogy nem lehet egy sith osztállyal megcsinálni a játékot. Az eredeti trilógiában ugyan csak két sith volt, de azok pontosan jellemzik a két teljesen különböző utat. Egy brutális páncélban pusztító harcos, és egy törékeny, ámde mérhetetlenül erős sith. Amikor jobban elkezdtek foglalkozni az új trilógiával, valamint az animációs sorozattal, tanácstalanul álltak a helyzet előtt. Mégis milyen egy sith? Gyorsan mozgó, kitűnő kardforgató, vagy olyan, aki inkább az Erőre támaszkodik, mikor ellenfele likvidálásáról van szó? Hány kardot használ? Egyet, kettőt, esetleg dupla pengéset? A kérdésre a válasz két osztály megalkotása volt.


A BioWare illetve a LucasArts csapata mindig foglalkozott a történetekkel. Nem csupán a kardforgatásról, és az Erőfitogtatásról szól a játék. Eme két osztály megalkotásával lehetőség nyílik több szemszögből is megismerni a Sith rendet. A Sith Harcos a a Birodalom fizikai erejét személyesíti meg, míg az Inkvizítor a Sötét Oldal legmélyebb titkaiba ássa bele magát, ami által veszélyes Erőkre tesz szert. Manipuláció, korrupció, tudás. Így tudnánk jellemezni ezt a karaktert.


A Harcos és az Inkvizítor pályájának kezdete is meglehetősen eltérő. A Harcossal ellentétben szolgaként indul, ahonnan Erőérzékenysége miatt kitör, és a Birodalomoz kerül, hogy Sith váljon belőle… vagy meghaljon.


ss4_800x450


Az Inkvizítor hamar rájön, hogy a lehetőség, amit a Sithek a próbák teljesítése utánra ígérnek, magával vonják a szabályokat, és a mestereket. Az úgynevezett szabadság, ami a Sitheknél érvényben van, erősen pórázon van tartva a hagyományok által. Az erősebbek uralják a Galaxist, a gyengébbek pedig csupán alárendeltek lesznek. A Korribani Nagyurak által létrehozott hagyományos Sith szabályok szerint játszik az Inkvizítor, vagy a saját akaratát követni, a Birodalom kárára? Talán mindkettőt.


Természetesen ezek csak támpontok. A játékos által véghezvitt cselekedetek teljes mértékben befolyásolják a történetet.


Gratulálunk szolga, szabad vagy. Mihez kezdesz most?

Napló:

Sotet [tag] Naplózva: 2010-02-05 17:41

kár, hogy ezeket már tudtuk :P nem baj legalább nem fanfriday:) és 100%, hogy a leendő inkvizítorok ezt az utolsó mondatot még a játék elején hallani fogják:) amúgy szupi

QuentinT [tag] Naplózva: 2010-02-05 18:46

Vigyázat! Troll veszély!
Azon gondolkozott már valaki, rajtam kívül, hogy ha mindenáron a filmekben szereplő sitheket akarják belemagyarázni a játékba, akkor válaszolni kellene egy pár érdekes kérdésre is? Mégpedig arra, hogy mire tudta tanítani Palpatine/Darth Sidious sith inquisitor Anakin/Darth Vader sith warriort? Melyek azok a képességek, amelyeket mindketten ismertek? Esetleg csak hozzávágott pár sith holokront egy “Nesze, tanuljál!” felkiáltással? ;)
Ja igen… a sötét oldal erejének elérése érdekében kifejtett oktató munkáról majdnem elfelejtkeztem. Bár azt még nem értem, hogy ettől hogyan fogja valaki megtanulni a sith nehéz vértezet használatát ;)

Varbaro [tag] Naplózva: 2010-02-05 18:51

Ah nemértessz hozzá te csempász :p
Nyilván történelmet és nyelvtant tanított :p najó, politikatudományt!!
Darth maulnak meg kardvívás rulZ-t!

Doku-meg megtudta tanulni az erővillámokat is, sztem ö volt az 1ik legerősebb (tanítvány) mint kardforgatásilag, mind erőhazsnálatban (obi-wan ellen mindig 2mp- alatt nyert kb :P mig SW3ban, obi-wan és anakin vagy 100 percig vívnak :P )

mpsith [tag] Naplózva: 2010-02-05 18:53

,,Gratulálunk szolga, szabad vagy. Mihez kezdesz most?”

Elpusztítom a köztársaságot, és átveszem a sith császár helyét. :D

leviske [tag] Naplózva: 2010-02-05 20:54

Hát nem tudom… számomra pl sok újdonság van benne. Ez az első kaszt, aminek az előtörténetébe valamennyire betekintést nyerhettem. Kíváncsi leszek, hogy mind a 8 kasztnak sikerül-e különböző, de ugyanolyan érdekes előtörténetet faragni. Végülis a DA: O-al ezen téren bizonyítottak, tehát bizakodva várom. :)

A legkíváncsibb mondjuk a továbbiakban is a smuggler előtörténetére vagyok, na meg arra, hogy hogyan fog a fő történetszálba belekeveredni, bár ez elég, ha a játék során derül ki. :) )

Naplózva: 2010-02-05 21:00 [admin] Disorder

Még a Warrioréról tudunk. Sith nemesi családból származik, így igen “elit” környezetben nőhetett fel.

Szódásszifon [tag] Naplózva: 2010-02-05 22:40

QuetinT: Semmi baj, nálam van a kicsinyítő varázslat, úgy majd elbánunk a trollal :D

Na szóval témánál maradva, megkérdezhetnénk egyúttal azt is, hogyha Vadert kitanította az erő használatára, akkor mennyivel inkább nagyobb munkája volt Darth Maulban. Mint tudjuk, mind a hét lézerkard formát elsajátította és az egyik legjobb valaha élt lézerkard-forgató lett. Ott még inkább kisebb a valószínűsége vagy inkább az a skála amit használhattak mindketten (Sidious és Maul).
Ja és ne feledd, Anakin már a harmadik epizód végén tudott folytani (Padmé) pedig nem régen lett új mestere ;)
No egy utolsó gondolat ami most eszembe jutott, zárszóként: fórumba vita van/volt arról, hogy a Jedik sötét erő alkalmazásokat használnak, ezáltal kerülnek a sötét oldalra.
Őket ki tanította meg? Lehet, hogy tudják használni, mikor már gyakorlottabbá válnak ez erőhasználatában de nem használják? Elgondolkoztató :)

mpsith [tag] Naplózva: 2010-02-06 09:26

Anakin már padawan korában is tudott fojtani. (Jabini csata képregény)

Gábor Budai
Galen [tag] Naplózva: 2010-02-06 10:48

Szerintem Palpatin semmit nem tanított Vadernek…. csak az érdekelete hogy Vadert minél hamarabb helyeetesítse egy új tanitvánnyal akiben nagyobb a potencia… csak hát Sidious ezzel szánalmasan felsült…
am jó lenne ez az inkvízitor ez a manipuláció, tudás, meg Caesar részek bejönnek csak elég kár hogy mindehol csak a villámot láttom… oké hogy az ikonikus de nem csak az van a sötét oldal fegyvertárába vannak annál még szörnyűbb erők is (pl. Force Crush) pl. mi az hogy a Force Whirlwind-hez is villámot használ???:D
arról nem is beszélve hogy Palpatin egy gyáva féreg volt… :D
szóval sztem maradoka jedi Conularnál és kis pattogó hurkán leszek mint Yoda… :D az az uralkodó gyermeki úgyis a legérdekesebbnek tűnik számomra…. :D

Cais [tag] Naplózva: 2010-02-06 12:08

Tekintve, hogy a jedik az erő segítségével tárgyakat tudnak emelni/húzni/tolni/nem tudom még mit csinálni, miért ne tudnának szorító erőt kifejteni mondjuk egy ember légcsövére? Szerintem minden épeszű jedi tudna fojtani, csak éppen a jedi rend nem nézi ezt jó szemmel, és azzal, hogy a mesterek sem használnak ilyen eszközöket(és nem csak azt mondjak, hogy ezek rosszak) példát mutatnak a többi jedinek. Anakin meg mindig is egy önfejű gyerek volt.

És sajnálom, hogy a BW-nek és a Lucasarts-nak sem esett le, hogy a 3. részben megválaszolták Vader páncéljának a mivoltát. Egyáltalán nem erőfokozó szerepe volt, hanem életben tartó. Elhiszem, hogy a filmekből vett ötletekkel akarják megnyerni a vásárlókat, de figyelembe vehették volna, hogy ez az old republic. Részemről jobban örültem volna, ha a kotor1/2 világát saját ötletekkel és nem a filmbéli dolgokkal gazdagítják.
Ettől függetlenül a játékot várom :)

És ezek szerint az inkvizítor durván rááll az erő általi meggyőzésre, viszont a korrupciót nem igazán értem, hogy hogyan akarják beletenni. Esetleg úgy mint a kotorban, hogy saját zsebből lefizeted az embereket? Lehetséges.

Naplózva: 2010-02-06 12:12 [admin] Disorder

Cais, tévedsz. Volt erőfokozó szerepe is a páncélnak. Egyes képregényekből kiderül.

mpsith [tag] Naplózva: 2010-02-06 12:16

Jaja. Én is olvastam ijesmit.

Csukonyi Gabro
Ryan [tag] Naplózva: 2010-02-06 12:37

Vader páncéljának a szerepét kocka nyelvre lefordítva nagyon egyszerüen el lehet mondani!
Amikor még Anakinnak nem ovlt páncélja gyorsan tudott mozogni és gyors nagy csapásoakt tudott bevinni egyszóval úgy müködött mint egy dps!
Viszont amikor megsérült és rá került ez a nagy páncél nem volt képes ezt a gyorsaságot alkalmazni! Ezért uj lehetőségek után kutatva h a küzdelemben ugyanugy megállja a helyét mint régen más szempontokat hoztak elönybe a lassu mozgás miadt erösebb védelemmel látták el és nagyobb erő fokozó kiegészítésekkel a páncélon!
Egyszólván a hajdani dpsből egy tank lett! :)

Cais [tag] Naplózva: 2010-02-06 12:54

Hopi, ez esetben elnézést a kirohanásomért.
Ryan, láb nélkül nehezen is tudna gyorsan mozogni, és persze az új lábakkal meg nehéz megcsinálni azt amit anno a sajátjával tudott. Mellesleg Anakin nem halott még a dual speccről? :P

Kyyper [tag] Naplózva: 2010-02-06 16:25

,,Hány kardot használ? Egyet, kettőt, esetleg hármat?”Régen megtehették:Dmellesleg nem hinném hogy Vader páncélja olyan szupi lenne mert nem sok ellenállást mutatott Luke kardja ellen.Jó hogy kivédte a lézerlövedékeket vele de menne az lézerkardal is szal felesleges…én olyan könyvet olvastam amiben utalt rá hogy direkt elcseszte a páncélt az uralkodó hogy ne legyen erősebb amiben lehet valami mert Greiviust is hogy összehozták pedig neki talán még kevesebb volt a hozott anyaga

Gábor Budai
Galen [tag] Naplózva: 2010-02-06 19:17

Mégis képes volt Clound Citybe folytanni a harcot miután Luke megcsiklandozta a vállát a fénykarddal…. ha nem lett volna páncélja ordítva dobja el a fénykardját… am a SWTORba lévő páncélok is Cortossisbol vagy miből fognak készülni ami ellen áll a fénykardnak ezért lesz értelem viselni…

Kyyper [tag] Naplózva: 2010-02-06 19:40

de ha nincs a páncélja simán kivédte vagy kikerültem volna

Gábor Budai
Galen [tag] Naplózva: 2010-02-06 23:09

Abba nem lennék biztos… sztem azzok a páncélok nem olyan nehezzek mint egy lovagi páncél a középkorból….
azért valamivel fejletebb a teknologijájuk… elég az ToR cinematic trailerjét megnézzni a Jedi Lovag nagyon mozgékony a “nehéz” páncélja ellenére is…
Vadernek inkább a robot végtagjaji meg a félig szét éget felsőteste korlátozták mozgékonyságát…. a CWbe is viselnek páncélt és semmi mozgási korlátott nem láttok se Anankinon se Obi-wanon…

Dávid Hovorka
Voodoo [tag] Naplózva: 2010-02-07 18:05

simán el tudnék képzelni egy olyan képességet az inkvizítornál, hogy elnyomja a sötét energiáit a jedik elől, így ők nem érzékelik a sötét oldalt benne(mint palpatine).ezt kihasználva mennyire poén lenne elmenni egy instába a köztársaságiakkal és a végén lemészárolni őket aztán meg jöhet a phat loot :)

Gábor Budai
Galen [tag] Naplózva: 2010-02-07 21:08

gondolom abba nem gondoltál bele hogy ez mekkora OP lenne….

Balázs Kovács
Spedy [tag] Naplózva: 2010-02-10 18:57

A Jedik is alapból tudják használni az Erőt folytásra. Anakin a geonosisiak vezérétől is így csikart ki információt a The Clone Wars 2. évadában.

gabor nagy
lord doking [tag] Naplózva: 2010-02-16 22:28

nekem 1 dolgot magyarázon el valaki miért kék a kardja szine mikor vörösnek kéne lennie.álcázás miadt vagy csak ez volt a fénykardboltban?:P

Naplózva: 2010-02-17 19:14 [admin] Disorder

Hát ez erősen lila, nem kék. :)
Mellesleg a színe nem befolyásol semmit. Még nem.

 

Az üzenet írásához be kell jelentkezni. Ha még nem regisztráltál, kattints ide.

  • email
  • LinkLog
  • WiW
  • Twitter

Magyar szerverek listája

PvP szerver: Tomb of Freedon Nadd
PvE szerver: The Red Eclipse
RP-PvE szerver:The ProgenitorMagyar chatek
The Red Eclipse köztársasági oldal: Hungarian
The Red Eclipse birodalmi oldal: Hungarian
Tomb of Freedon Nadd köztársasági oldal: Hungarian és Alliance
Tomb of Freedon Nadd birodalmi oldal: Hungarian
The Progenitor köztársasági oldal: Hungarian

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Linkek

Címkék

Hírarchívum