» Galaktikus Köztársaság Star Wars: The Old Republic Hungary: Magyar SWTOR fansite

Regisztráció

Legyél Te is tagja a Star Wars: The Old Republic magyar rajongói oldalának! Regisztrációd segítségével hozzászólhatsz a bejegyzésekhez, hírlevelet kérhetsz, valamint egyéb extra funkciókat haszálhatsz! Tovább a regisztrációhoz »

Galaktikus Köztársaság

Tython

Tython

Több mint 20000 éven keresztül a Köztársaság volt a legfejlettebb, legjelentősebb hatalom az ismert galaxisban. Csillagrendszerek százaiból választott képviselők a Szenátusban hozták meg a Köztársaságot érintő legfontosabb döntéseiket. Ennek köszönhetően béke és haladás jellemezte ezt a korszakot. A Jedi Tanács felesküdött a Köztársaság védelmére, a gonosz elleni harcra, valamint a béke és biztonság elhozatalára a galaxisban. A Jedik évezredekig tartották magukat esküjükhöz.


Kevesebb mint 100 éve tért vissza a legnagyobb ellenség…


A Birodalom hadjárata teljesen váratlanul érte mind a Jediket mind a Köztársaságot, és az elhúzódó háborúban megtört a védelmük. Coruscant lerohanása után a Kancellár és a Szenátus aláírta a fájdalmas Coruscant-i békét, melyben számos régi szövetséges bolygót voltak kénytelenek a sithek kezére adni, mint például a mindig hűséges bothanokét.


A szövetségből kilépő csillagrendszerek, az ellátás akadozása, valamint a Coruscant-i utcai zavargások megbénították a Szenátus munkáját.


Jedi Templom

Jedi Templom

A központi világok viszályai és megosztott nemessége még tovább nehezítik a döntések meghozatalát, ezzel rombolva a megfélemlített lakosság körében a Köztársaság hírnevét. A kudarcért a Jediket hibáztatják, ezért a Szenátus elhatárolta magát legendás védelmezőitől.


A Jedik továbbra is védelmezik a Köztársaságot, ám a Jedi Tanács új székhelye ősi otthonuk, a Tython lett.


A Köztársaság új speciális osztagok kiképzésébe kezdett, melyek a harc területén kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. Ezen egységek gyakran működnek együtt a Jedikkel, ám számos területen vették át a Köztársaság elsődleges rendfenntartó szerepét. A háború utáni gazdasági visszaesés, valamint ellenségük terjeszkedésének ellenére a Köztársaság értékei, a függetlenség, a bátorság, az erő tovább élnek. Új vezetők veszik fel a harcot a Birodalommal, akik a galaxis függetlenségéért és a Köztársaság régi fényének visszaállításáért küzdenek.


Galéria


Kapcsolódó cikkek:

Vasárnapi mese – A Jedi Kódex

Resannak nagy-nagy köszönet. Mivel elég flame-érzékeny téma, megkérek mindenkit, hogy kulturáltan fejtse ki a véleményét. A Jedi Kódex az a mantra,...