» Sith Birodalom Star Wars: The Old Republic Hungary: Magyar SWTOR fansite

Regisztráció

Legyél Te is tagja a Star Wars: The Old Republic magyar rajongói oldalának! Regisztrációd segítségével hozzászólhatsz a bejegyzésekhez, hírlevelet kérhetsz, valamint egyéb extra funkciókat haszálhatsz! Tovább a regisztrációhoz »

Sith Birodalom

SS_20081226_SithAcademy_1600x780

Sith Akadémia

A Sithek származását a mai napig rejtély fedi. A Sith faj jelentéktelennek számított egészen 3000 évvel ezelőttig. Ekkor kitaszított, sötét Jedi mesterek jelentek meg a Korribanon és uralmuk alá hajtották az ott élőket.


Évek múlásával a sötét jedik keveredtek alattvalóikkal, átformálva a Sith szó fogalmát. Ez az új civilizáció, élén növekvő számú, az Erő sötét oldalát használóval, agresszív terjeszkedésbe kezdett. 15000 évvel ezelőtt a Sith Birodalom határa elérte a Köztársaságét, és kezdetét vette a Nagy Hiperűr Háború.


Naga Sadow Sith nagyúr célja a Köztársaság elpusztítása volt.  Kezdeti sikerek után a Jedi Tanácsnak sikerült visszavernie a támadókat, elpusztítva a Korribanon lévő Sith civilizációt. Az utolsó uralkodónak azonban sikerült elmenekülnie a Jedik  szemei elől. Útja a mély űrbe vezetett, legmegbízhatóbb nagyurainak kíséretében. Ezen túlélők nekiláttak társadalmuk újjáépítésének, reménykedve a bosszú eljövetelében.


Sith Lord
Sith Lord

Az elkövetkező 1000 évben a Birodalom visszanyerte erejét.   Az uralkodó hatalmas hadsereget és flottát gyűjtött maga köré. Sötét rituálék segítségével meghosszabbította életét és hatalmát. Amikor az idő elérkezett a Sithek beszivárogtak a Külső – Peremvidék rendszereibe, ahol viszályt szítottak és titkos megállapodásokat kötöttek helyi bűnözőkkel. Miután céljukat elérték, hatalmas offenzívát indítottak, mely váratlanul érte a Jediket. A támadás első hullámában jelentős területeket szereztek meg a Külső – Peremvidéken, elpusztítva a Sluis szektorban lévő köztársasági hajóépítő műhelyt, valamint megszorongatva a népszerű Rima kereskedő utat.


Az elkövetkezőkben a császári hadsereg újra és újra legyőzte a Köztársaság csapatait. Habár úgy tűnt az uralkodó hosszú ideig képes lenne a háború folytatására, sikerült meglepnie ellenségét egy váratlan lépéssel. Miközben a sötét tanács köztársasági vezetőkkel tárgyalt a békéről, számos Sith nagyúr és egy birodalmi elit alakulat elfoglalta a Köztársaság fő bolygóját. A Jedi templom lerombolásával, valamint a bolygó megszállásával a Köztársaságnak alá kellett írni a Coruscant-i békét, melyben számos külső – peremvidéki rendszert adott a Sithek kezébe. A megállapodás óta az uralkodó visszavonult, hogy saját sötét céljainak elérésére fordítsa idejét. A hatalmat átadta a Sötét Tanácsnak. A politikai vákuumban a legerősebb Sith nagyurak és birodalmi vezetők követelnek maguknak területet, megszilárdítva ezzel a Birodalom hatalmát és legyőzve ellenségeit.


Galéria


Kapcsolódó cikkek:

Epic videó reggelire Mr. Revannal

Nem is lehetne szebb vasárnap reggelünk, lévén kaptunk egy epic Revan videót. Arról van szó, hogy egy küldetés során a...

Új faj bejelentések, Timeline

A mai frissítés kicsit késett, de végül Sean-nak csak sikerült megtalálnia a post gombot. Először is, kimondták azt, amit eddig...

A Sötét Oldal tervezése

Megérkezett a mai frissítés a hivatalos oldalra. Sajnos azt már előre tudtuk, hogy se ma, se január elsején nem lesz...