» Hétközi vegyes Star Wars: The Old Republic Hungary: Magyar SWTOR fansite

Regisztráció

Legyél Te is tagja a Star Wars: The Old Republic magyar rajongói oldalának! Regisztrációd segítségével hozzászólhatsz a bejegyzésekhez, hírlevelet kérhetsz, valamint egyéb extra funkciókat haszálhatsz! Tovább a regisztrációhoz »

Hétközi vegyes

Ma egy újabb hotfix érkezett a 2.9b képében.

 

Kedvenc adatbányászainknak hála tudjuk, hogy az új kiegészítő (3.0) “SOE” néven fog futni. (“ROTHC”-hoz hasonló rövidítés, ami “Rise of the Hutt Cartel” volt.) Lehet vad találgatásokba kezdeni. :)


Elképzelhető, hogy a következő Stronghold Corellián, pontosabban a Black Hole negyedben lesz (link).

 

Egy James Ohlennel (aki jelenleg az SWTOR mellett a készülő új Bioware játék, a Shadow Realm kreatív igazgatója is) készült interjú során elmondta, hogy miért nem került a játék portolásra konzolokra:

 

Ord Mantell

 

- Ohlen többször is felvetette már a múltban a konzolportot ötletként, de a programozók részéről mindig megkapta, hogy nincs ki a négy kereke.
– A játék portolása nagyon nehéz lenne technikailag, főleg a használt játékmotor (HeroEngine) miatt
– Ehhez kapcsolódóan a játékot billentyűzet és egér kombinációjára tervezték, ami szintén nagy, de nem megoldhatatlan kihívást jelentett volna.
-  Mindenki szeretne konzolportot, mivel hatalmas lehetőségek vannak benne, de jelenleg ennek (még) nincs realitása.

 

Sok újat nem mondott el, de tudjuk hogy a HeroEngine sok problémát okozott múltban és most is  (lsd. jelenleg a stronghold NPC szám limitálása) Az irányítást tényleg nehéz elképzelni konzolon, de vannak játékok, amik ügyeskedés nélkül támogatják a bill+egér kombinációt. Konzolon ritkán látott műfaj az MMORPG, hatalmas lehetőséggel, de számos buktatóval. Mi a véleményetek? Jó ötlet lenne egy konzol port?

Napló:

Ferenc Fizl
nicker [tag] Naplózva: 2014-08-26 17:30

Nem semmi egy kontroller kellene, hogy normálisan használhassuk a több tucat képességünket. Bár, a Galactic Starfighter rész baromi komoly lenne konzolon.

– Saját vélemény és egy csomó SPOILER –

Szerintem a kieg seat of (the) emperor lesz, vagy hasonló (mer’ akkor a rothc szerint sote lenne) ezt abból gondolom, hogy ugye volt imp oldalon utalás a makeb-en arra, hogy az emperor elmúlt, rep oldalon meg igencsak tapasztalhattuk, hogy az emperor elmúlt.

Darth Marrrrrr pedig elhintette, hogy uralkodó kell, aki összefogja a birodalmat, meg nem tudjuk hogy hol van meg ilyesmi. Én szerintem Malgus erősen megpályázza, de lehet hogy valami harc lesz a székért, és lehet pont ebbe csöppenünk bele.

Aztán lehet, hogy nem :D

GudottSW [szerkesztő] Naplózva: 2014-08-26 17:54

Spoiler

Szép elmélet, csak két probléma van vele :D :
1, Malgus hivatalosan is halott
2, Marr de facto a birodalom vezetője, megkérdőjelezhetetlenül jobban mennek a dolgok alatta mint Vitiate alatt (ami nem is csoda, tudva hogy neki mi is volt a fő célja, számára minden más a járulékos veszteség kategória volt. (beleértve a sith rendet és a birodalmat is)
+1, Vitiatenek csak az avatarja pusztult el, a tudata visszatért az eredeti testébe, és egy kellemes kis kómaszerű állapotban van. :)

Nem feltétlenül kellene kontroller, van olyan játék mond Xbox-on mind playstation-on ami hivatalos támogatja a bill+egér duót, de akár kiadhatnak speciális irányítót is hozzá. Ez már részletkérdés az engine portolásához képest

Ferenc Fizl
nicker [tag] Naplózva: 2014-08-26 19:26

Spoiler

Malgus halála az olyan amilyen, nem volt valami nagy drámai custscenes pusztulása, szerintem még lehet majd róla hallani így vagy úgy :) Szerintem.
Jah, ezért mondtam, hogy “elmúlt” az uralkodó, tudom, brutális szóválasztás volt, úgy értettem, hogy él de.. mittomén afk. pihen picit.

Akkor vegyük át ezt a konzol dolgot:
Az oké, hogy spec irányítóval megoldható, De olyan játékot kiadni, ami játszhatatlan az alap controllerrel, az elég nagy hülyeség.
Az meg eleve kérdés, mi értelme van a konzolos játéknak, ha pc-t csinálunk a konzolból. na mindegy.
A portolás az új xboxokra psekre heh gameboyokra maximum a nextgen kategóriában lehet reális, ugyanis mire a jelenlegiekre véletlen ráírnák, már kigurulna az új. Akkor viszont már egy grafikai frissítés kíséretében kellene, az meg nagyon messzi történet. Valamiért nagyon szeretik a konzolosok ezt a graf témát. Persze szerintem senki sem gondolja komolyan, hogy lesz konzolosdi a torban. Nem is kell, pfuj.

Továbbá, az EA messze nem olyan barom, hogy kihagyja a star wars film megjelenésével járó hatalmas hűhót, biztos lesz valami sw7re emlékeztető content, úgyhogy érdemes azt is figyelni, hogy mi lesz az inkvizítorokkal, mi lesz a nagynagy főellenség, fajok, bolygók, mert valamit biztos viszont látunk itt belőle.

Remélem, hogy a 3.0nál a szintemelést és az új tartalmat nem egy nagy, hülye bolygón oldják meg, mint a huttcartelben, hanem több helyen. Rengeteg ikonikus hely van, ami gőzöm sincs, miért nincs a játékban.

Fassbender [tag] Naplózva: 2014-08-27 09:52

Az SWTOR konzol portja azért merült fel, mert a TESO is megy konzolra. Csak azt felejtették el, hogy utóbbi esetén nincs akkora skillbar és skill fajta, ami közül alapesetben választani lehet. Természetesen minden megoldható, például úgy, hogy az alap kontrollert használva a skilleket adott sorrendben, persze nem lineárisan dobálja fel a játék a konzolos játékosnak. PC-n is rotakat használunk, amit konzolokon simán meg lehet oldani. Komoly fejlesztés lenne az biztos, piac meg van rá ez köztudott. Engem ez nem zavar, de akkor ragaszkodoma külön szerverhez! Bár lehet sokan átmennének PC-ről konzolra játszani….ez még a jövő zenéje. Hiába mondja a fejlesztő, hogy nem megoldható, pénz beszél, a fejlesztő meg fejleszt és akár portolást is készít. :D
A legkomolyabb kihívás tehát a HeroEngine felturbózása lenne, amit lehet kissé újra kellene írni és egy igen nagy patch-al behozni a játékba. Én speciel nem vagyok vele elégedetlen, de ugye mindig jó ha jobb valami.

Fassbender [tag] Naplózva: 2014-08-27 09:52

Mindez persze saját vélemény – kihagytam korábban.

[...] mondták meg konkrétan melyik bolygóra tervezik ( Corellia/Black Hole  merült fel a korábbi pletykák [...]

 

Az üzenet írásához be kell jelentkezni. Ha még nem regisztráltál, kattints ide.

  • email
  • LinkLog
  • WiW
  • Twitter

Magyar szerverek listája

PvP szerver: Tomb of Freedon Nadd
PvE szerver: The Red Eclipse
RP-PvE szerver:The ProgenitorMagyar chatek
The Red Eclipse köztársasági oldal: Hungarian
The Red Eclipse birodalmi oldal: Hungarian
Tomb of Freedon Nadd köztársasági oldal: Hungarian és Alliance
Tomb of Freedon Nadd birodalmi oldal: Hungarian
The Progenitor köztársasági oldal: Hungarian

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Linkek

Címkék

Hírarchívum