» Kérdések és válaszok új és visszatérő játékosok számára Star Wars: The Old Republic Hungary: Magyar SWTOR fansite

Regisztráció

Legyél Te is tagja a Star Wars: The Old Republic magyar rajongói oldalának! Regisztrációd segítségével hozzászólhatsz a bejegyzésekhez, hírlevelet kérhetsz, valamint egyéb extra funkciókat haszálhatsz! Tovább a regisztrációhoz »

Kérdések és válaszok új és visszatérő játékosok számára

Mivel a Knights of The Fallen Empire bejelentése kapcsán sok régi játékos tervezi a visszatérést, ezért egy rövid bevezető után igyekszem megválaszolni a leggyakrabban feltett kérdéseket a játékkal és az új kiegészítővel kapcsolatban. 


Nézzük, jelenleg mi a helyzet. A játék alapvetően 3 féle játékost különböztet meg: f2p, preferred és előfizető.


F2p: ők egy centet nem fizettek még a játékért. Korlátozásokkal, de végigjátszhatják az alapjáték küldetéseit, a classok története Corellián ér véget, a frakcióké pedig Ilumon. Maximális szint 50, minden ingame eventen rész vehetnek.


Preferred: ők már korábban fizettek a játékért, de jelenleg nem előfizetők. Kevesebb korlátozással rendelkeznek, mint a f2p játékosok. Alapvetően további három csoportra oszthatóak:Előfizetők: nincsenek korlátozva, az előfizetés mellé havi bonus Cartel Coint kapnak. Nekik alapból a maximum szint 55 és jelenleg a 60-as szinthez külön meg kell venni a Shadow of Revan kiegészítőt.


A játékhoz eddig 4 kiegészítő jelent meg, ezek a következők:


Galactic Starfighter (GSF): Ez a kiegészítő hozta el a PvP űrharcot a játékba (akiknek mond valamit az X-wing vs. TIE-Fighter, azok nagyjából el tudják helyezni fejben). Ez minden játékosnak jár, legyen f2p, preferred vagy előfizető. Nincs korlátozása, nem kell külön heti passt venni hozzá, vagyis korlátlan számú csatában vehetünk részt.


Galactic Strongholds (GSH): Ezzel a kiegészítővel érkezett meg a housing rendszer a játékba. Jelenleg 4 Stronghold áll rendelkezésre: Coruscant, Dromund Kaas, Nar Shaddaa és Tatooine, valamint készül az ötödik. Guildek is vehetnek saját strongholdot, sőt saját guildhajót, amit később fokozatosan tudnak bővíteni (Yavin IV). A kiegészítő másik újdonsága a Galactic Conquest. Hetente változó bolygók meghódításárt folyik a verseny a guildek között. Ez a kiegészítő is elérhető az összes játékosnak.


Rise of the Hutt Cartel (RotHC): Az első szintemelő kiegészítő. Maximális szint 55-re nőtt. Számos új bolygó,  küldetéssorozat, flashpoint és operation érkezett vele. 2013 szeptembere óta az előfizetés tartalmazza, nem kell külön megvenni.


Shadow of Revan (SoR): A jelenleg legújabb kiegészítő. Maximális szint 60-ra nőtt. Jelenleg külön meg kell venni, de 2015. október 27-től az előfizetés része lesz.


És az 5. kiegészítő:


Knights of the Fallen Empire (KotFE): Ez a kiegészítő fog ősszel érkezni, nem kell külön megvenni, előfizetőnek kell lenni. Max. szint 65-re fog nőni.


Ezután a rövid alapozó után nézzük az utóbbi időben leggyakrabban feltett kérdéseket:


Elegendő lesz-e előfizetni egy hónapra, hogy megkapjam a kiegészítőt, vagy folyamatosan kell fizetni?


Elég lesz 2015. október 27. után előfizetni egyszer és akkor megkapod az addig meglévő össze tartalmat (RotHC, SoR , KotFE), viszont az új kiegészítő fejezetekre lesz osztva. Megjelenéskor 9 fejezet lesz elérhető, a többi pedig fokozatosan jelenik meg.


Mi történik ha lejár az előfizetés? Elvesztem a hozzáférést a tartalmakhoz?


Átkerülsz preferred státuszba, de a már meglévő tartalmakat nem veszted el.  Ugyanúgy hozzáférhetsz a meglévő tartalomhoz, de az új fejezetekhez ismét elő kell fizetni.


Szóval elég csak akkor előfizetni, amikor kijönnek új fejezetek?


Igen, erről van szó.


Milyen gyakran fognak új fejezetek kijönni?


Jelenleg azt tudjuk, hogy a 10. fejezet valamikor 2016 elején válik elérhetővé. Utána nagyjából 4-6 hetente várható új fejezet.


Miért éri meg az előfizetés mellé adni az összes kiegészítőt a Bioware/EA kettősnek? Jelenleg egy hónap 4000 Ft, a SoR kiegészítő pedig 5000 Ft? Nem látom értelmét.


Ahogy a bejegyzés elején is írtam, a játékosbázis eléggé töredezett lett és ezzel próbálják meg nagyjából egy szintre hozni a játékosokat. Aki egyszer fizet, az megkap mindent, elég vonzó ajánlat még azok számára is, akik eddig f2p-ben játszottak. Hasonló megfigyelhető például az operációs rendszereknél is, lásd új Windows vagy az OSX. Kevesebb a probléma, ha a döntő többség nagyjából egy szinten van.


Megéri most megvenni a Shadow of Revan kiegészítőt, vagy várjak októberig?


Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie. Ha tudsz várni és esetleg anyagilag sem állsz jelenleg úgy, akkor talán érdemes megvárni az őszt. Addig is próbálj meg egy új karaktert indítani, vagy próbáld ki a Galactic Starfightert stb. Ha viszont érdekel, mi történt a Forged Alliances után és szeretnél az endgame részese lenni, akkor vedd meg a kiegészítőt.


Azok, akik előfizetők maradnak az új kiegészítő megjelenéséig, kapnak-e valamilyen jutalmat?


Igen, jelenleg ezek a részletek ismertek:


- Aki július 31-én előfizetői státuszban lesz, megkapja új társként Nico Okarrt (ő a csempész a Return trailerből, valamint  T7-O1 egykori tulajdonosa). Itt felmerül, hogy csak ők kapják meg, vagy ők korábban. Ismételten, semmi  konkrétum nem ismert még.


- Aki augusztus 31-én előfizetői státuszban lesz, megkapja Nico Okarr blaster szettjét.


- Aki szeptember 30-án előfizetői státuszban lesz, megkapja Nico Okarr Duster Coatját.


- Végül pedig az október 19-én előfizetői státuszban lévők megkapják a Knights of the Old Republic inspirálta Swoop Bike-ot.


- Akik ezen időpontok között előfizetők voltak, 1 héttel korábban férhetnek hozzá az új kiegészítőhöz (persze akkor is előfizetőnek kell lenni).Kicsit “cliffhangeresen” zárult a történet Zioston. Várható folytatás ezen a szálon, vagy várni kell őszig?


A következő nagyobb update a 3.3-as lesz, bár eddig nem volt róla szó, de elképzelhető, hogy már ebben is lesznek újabb küldetések, amik felveszik a szálat Ziost után, esetleg előrevetítik a következő kiegészítőt (lásd Forged Alliances). Emberi számítás szerint szeptemberben fog érkezni a 3.4, ahol szintén várható tartalmi bővítés.


Várható-e, hogy az olcsó 30 napos, ún. starter kitet és az olcsóbb 60 napos gamecardokat visszahívják?


Erre nem tudok sem igennel, sem nemmel válaszolni. Más játékoknál volt már rá példa, hogy nagyobb változás előtt a viszonylag olcsón kiszórt kulcsokat (30 napos alapcsomaghoz 1000-2000 Ft között hozzá lehet jutni) visszavonják és majd drágábban adják a váltás után, de ez csak találgatás. A 60 napos gamecardot nem fogja érinteni a változás.


A 30 napos starter kitet többször is fel lehet használni, ha már ilyen olcsó?


Nem,  accountonként csak egyszer használható (és elvileg csak új account készítéséhez, de eddig ez nem okozott problémát).


A referral linkes +7 nap ajándék előfizetés segítségével megkapom e az új tartalmakat?


Nem tartom valószínűnek. Elvileg jelenleg ez a fajta ajándék előfizetés nem jogosít fel a hutt carteles kiegészítőre sem (nyilván változhat, de nagyon kicsi az esély rá).


Az Outlander egy új class lesz?


Nem, az Outlander a meglévő karakterünk titulusa lesz az új kiegészítőben. Hasonlóan, ahogy a KotOR 2-ben Exile volt a játékos megszólítása, itt Outlander lesz.


Új karaktert kell indítanom, vagy egy meglévőt kell “konvertálnom”, hogy hozzáférjek az új tartalomhoz?


Nyugodtan játszhatsz a már meglévő karaktereddel.A régi tartalmakhoz hozzáférhetek a kiegészítő után is? Az új trailerben láttuk Korriban elestét is….


A készítők ígérete szerint visszatérhetünk a régi helyszínekre. Ha már Korriban: a Forged Alliances egyik flashpointjában igen komoly pusztíátást végeztek a bolygó egyes részein, de azt elszeparált FP keretein belül tették. Elképzelhető, hogy hasonló megoldást fognak alkalmazni a több idősík között…


Lehet egyből 60-as szintű karaktert indítani?


Igen, előfizetők egy új  60-as karaktert indíthatnak ingyen, aki többet szeretne, annak ott a Cartel Market (illetve a GTN).


És az új, egyből 60-as karakter múltját valahogy meghatározhatjuk, mintha ténylegesen játszottunk volna vele? Megadható lesz például, kit ölt meg stb?


Igen, de hogy mennyire részletesen, arról még keveset tudunk.


Mi lesz a társainkkal?


Még nem minden részlet világos. Annyit tudunk, hogy társainkkal újra kapcsolatba kell lépnünk, nem mindegyikük lesz velünk az új kiegészítő kezdetekor. Elképzelhető, hogy más classok társait is csapatunkba toborozhatjuk. A konkrét példa az volt, hogy ha a szívességet teszünk a mandaloriaknak, akkor onnan is csatlakozhat közénk valaki (ez most lehet akár Torian Cadera, Akaavi Spar, de akár egy teljesen más, eddig nem ismert szereplő).


Mi lesz a régi flashpointokkal, operationökkel?


Minden régebbi tartalomnak lesz egy 65-ös szintű verziója. Részleteket még nem tudunk. Elképzelhető, hogy ezen belül lesz SM, Hm és NiM mód is.


Átvált-e a játék Frostbite motorra?


Nem, a játék a korai Hero engine egy igen komolyan módosított (forkolt) változatát használja, nagyon sok, a BW mérnökei által kreált kódot használt, amit sok időbe telne átportolni másik engine alá. Másrészt valószínűleg jelentősen megemelné a minimális hardverkövetelményt, ami egy MMO-nál  nem lehanyagolható szempont.

Napló:

Csaba Jakab
Jonaleth [tag] Naplózva: 2015-06-21 21:38

Köszi az infót, Ill be back!

snikt89 [tag] Naplózva: 2015-06-22 17:33

Sziasztok!

F2p Státuszban megvehetem a Shadow of Raven-t vagy kötelező előfízetőnek lennem?
Választ előre is köszönöm!

GudottSW [szerkesztő] Naplózva: 2015-06-22 17:42

Szia!

Ha F2P-ként veszed mag a Shadow of Revant akkor prefered státuszba kerülsz, és megkapod a korábbi Hutt Karteles kiegészítőt is. Nem kell előfizetőnek lenned, de így nem tudod feltenni a security key, pedig ajánlott (esetleg ha referáló linket használsz,)

Kvazaar [tag] Naplózva: 2015-06-22 19:17

Az nem tiszta, hogy prefered státuszban hogyan jutunk majd hozzá az új fejezetekhez….

GudottSW [szerkesztő] Naplózva: 2015-06-22 19:36

Sehogy.
Legyen egy egyszerű példa
2015. október 27-én előfizetsz. Ekkor megkapsz minden aktuális, éppen elérhető tartalmat. vagyis konkrétan
- Rise of the Hutt Catrell
- Shadow of Revan
- Knights of the Fallen Empire első 9 fejezetét
Ezután ha nem hosszabbítod meg az előfizetést akkor átkerülsz prefered kategóriába, de az addig meglévő tartalomhoz hozzá fogsz tudni férni.
Amint kijön a 10. fejezet, az számodra addig zárva lesz, míg újra elő nem fizetsz.
Ha tényleg kb 4-6 hetente fognak majd az új fejezetek jönni, akkor nagyjából motiválva lesz az ember a folyamatos előfizetésre. Vagy megvárni míg összegyűlik 3-4 fejezet és akkor 1 hónapra előfizetni.

The Game [tag] Naplózva: 2015-07-22 09:23

Lehetséges valamikor, hogy a egyszer fizetős preferedeknek a max level kitolódik 55-ös -re és a story-t is tovább tudják folytatni?

GudottSW [szerkesztő] Naplózva: 2015-07-22 11:51

október 27 után, ha előfizetsz egy hónapra, az addig meglévő összes tartalomhoz hozzáférsz, és ezek megmaradnak miután lejár az előfizetés.

B33Rbringer [tag] Naplózva: 2015-08-19 21:57

Üdv. Most kezdtem el a játékot, jelenleg ( sajnos ) F2P státuszban vagyok. A dilemmám a következő. Szeretnék most Szeptemberben előfizetni ( hamarabb nem megy, fizuig várnom kell :/ ), DE itt leírtátok, hogy Okt.-tól SoR is benne lesz a Sub-ban tehát nem kell megvenni. Nos mi van akkor, ha én előfizetek Szeptemberben? Megkapom a SoR-t akkor mikor a KotFE-t vagy meg kell vennem mindenképpen? Most újítom a PC-m és nem tudok rá +8-10k-t elkölteni, főleg amennyiben felesleges, mert Okt-tól ingyenes lesz mindenképpen.

A választ előre is köszönöm.

GudottSW [szerkesztő] Naplózva: 2015-08-27 08:53

Ha az előfizetésed még élni fog október 27-én ( vagy 19. az eearly acces miatt) akkor járni fog a SOR és a Fallen Empire is.

B33Rbringer [tag] Naplózva: 2015-08-30 17:16

Nagyon szépen köszönöm a választ. Akkor még egy hét és jöhet a sub :)

KimiRoland [tag] Naplózva: 2016-02-04 19:07

Az előfizetésekről lenne egy elég ostoba kérdésem:) Mi az hogy one time purchase 60day? 60 napot írnak jóvá de nem leszek előfizető? Recurring Subscription 30,90,180 -as a normál előfizetés? Arra olyasmit ír h kiszámlázás 30 naponként. Ha nem akarom nem kell újra meghosszabbítani nem? bocsi, de az angolom 0-a a nyelvválaztót meg nem találtam az oldalukon:D

GudottSW [szerkesztő] Naplózva: 2016-02-04 19:33

one time purchase: Egyszer megveszed és 60 napig előfizető státuszban leszel, ha lejár, nem újul meg, hanem újból venni kell egy ilyet

Recurring Subscription 30,90,180: Ez 30/90/180 naponta terheli a számládra az előfizetési díjat, de természetes bármikor megszakíthatod és akkor az adott számlázási ciklus végéig előfizető maradsz.

 

Az üzenet írásához be kell jelentkezni. Ha még nem regisztráltál, kattints ide.

  • email
  • LinkLog
  • WiW
  • Twitter

Magyar szerverek listája

PvP szerver: Tomb of Freedon Nadd
PvE szerver: The Red Eclipse
RP-PvE szerver:The ProgenitorMagyar chatek
The Red Eclipse köztársasági oldal: Hungarian
The Red Eclipse birodalmi oldal: Hungarian
Tomb of Freedon Nadd köztársasági oldal: Hungarian és Alliance
Tomb of Freedon Nadd birodalmi oldal: Hungarian
The Progenitor köztársasági oldal: Hungarian

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Linkek

Címkék

Hírarchívum