» Knights of the Fallen Empire: előretekintés Star Wars: The Old Republic Hungary: Magyar SWTOR fansite

Regisztráció

Legyél Te is tagja a Star Wars: The Old Republic magyar rajongói oldalának! Regisztrációd segítségével hozzászólhatsz a bejegyzésekhez, hírlevelet kérhetsz, valamint egyéb extra funkciókat haszálhatsz! Tovább a regisztrációhoz »

Knights of the Fallen Empire: előretekintés

Mivel lassan már csak egy hónap választ el minket a Knights of the Fallen Empire hivatalos indulásától, úgy gondoltam, ideje egy részletesebb összefoglalónak, ami tartalmazza az eddig hivatalosan megjelent, illetve datamine-olt információkat.  Igyekszem spoilermentesen írni, így arra kérnétek titeket, hogy kommentben se spoilerzzetek. Köszi. :)Outlander/Eternal Empire


- Gondolom sokakban felmerült, hogy mi is ez az egész felhajtás az “Outlander” körül. Nos, ezek leszünk mi, a játékosok. Ez egy titulus, hasonló mint  a KotOR 2. részében az Exile. És hogy miért pont ez? Bár spoilermentes infókat ígértem, de ez talán kicsit az lesz. Aki nem szeretné elolvasni az görgessen lejjebb.Spoiler on


Eternal Empire: Az új ellen és annak központja, Zakuul a Rishi Maze nevű törpe kísérőgalaxisban (dwarf satellite galaxy) található. Szóval az ő szempontjukból mi egy teljesen idegen/kívülálló karakter vagyunk. Nem meglepő módon Rishi  a kiindulópont ehhez a galaxishoz, amely még így is igen komoly dió navigáció szempontjából. Nem csoda, hogy sokáig senkinek nem volt konkrét információja, bár egy-két class story Rishin (inkvizítor) adhatott pár sejtelmes utalást.


Spoiler off


Companionok


Elég sok pletyka/false információ felbukkant, így jobb lesz tiszta vizet önteni a pohárba:


Játéktechnikailag egyetlen társunkat sem fogjuk elveszíteni!


Ez azt jelenti, hogy a történettől függetlenül, egy ún. “companion terminal” segítségével úgymond megkerülhetjük a story-t. Ha például egy adott társ papíron csak a 8. fejezet végén csatlakozik hozzánk, de mi nagyon ragaszkodunk hozzá, ezen terminál segítségével, x összegű credit leszurkolás után újra csapatunkban üdvözölhetjük őket (ez datamine-olt infó, szóval még változhat, de ha BW nem akar népfelkelést, akkor nem hiszem, hogy eltérnének ettől).


Az affectiont az influence rendszer váltja, de első körben nem igazán tűnik nagy változásnak. A meglévő affectiont továbbvisszük, így azt érdemes kimaxolni minden társunknál.  (10K)


Viszont az egyedi craft-, ill. crew skill bónuszoknak búcsút inthetünk. Cserébe lesznek csak craftolásra használható új társak/lények/droidok.


A companion gear már csak kozmetikai funkciót fog ellátni. A társak hatékonyságát nem a rájuk aggatott gear, hanem az influence és presence értékek fogják meghatározni. Amint átlépünk az új kiegészítőbe, a társakon éppen aktuális lévő geart ingame levél formájában visszakapjuk. Így nem kell őket előtte meztelenre vetkőztetni. :)


Ígéretszinten felmerült, hogy visszakapjuk a companionok starter gearjét (mivel sok esetben igen jól néztek ki és csak a moddolhatóság hiánya miatt kerültek leváltásra), illetve talán náluk is bevezetésre kerül az Outfit Designer.


A companionok univerzálisak lettek, vagyis innentől mindegyik használható DPS/healer/tank módban.


Treek és HK-51 egyedi képességeit viszont nem kapják meg, így ők továbbra is egyediek maradnak (lásd pl a CC-t nem törő AoE támadás Treek esetében, illetve az Assassinate HK-51 -nél).


Nico Okarr


A fejlesztők eléggé minimális infóiból azt lehet kihámozni, hogy akik nem kapja meg Nicot előfizetői jutalomként a Fallen Empire startjakor, annak valószínűleg az Alliance rendszer bevezetéséig (9. fejezet, ha hinni lehet a címeknek) várnia kell, esetleg felteszik a Cartel Marketre, de ez csak a saját tippem.


Mastery


A 4.0 érkezésével egy új, univerzális mainstat lesz az eddigi 4 helyett (Aim, Cunning, Willpower, Strength). Ez pedig a mastery lesz. Az ok elvileg a gearelés egyszerűsítése mellett az volt, hogy a játékosok 13%-a hibás mainstatot használ…


Bár konkrétan nem volt kiemelve, de adná magát, hogy az armorok adaptívra váltanak.


A Critical és Surge statok összevonásra kerülnek, így ez az új stat fogja meghatározni a critical hit esélyét és annak erősségét. Az új stat harmadlagos helyekért fog versenyezni.


Emellett a datacronok is masteryt fognak adni (kivéve az endurance, matrix shard és a presence típusúak), így érdemes mindet felkeresni. Elképzelhető, hogy legacy wide-osok lesznek (mondjuk Datacron Master legacy titulushoz kötve), illetve akár új matrix cube-ok is várhatóak.


Early Access:


A korai hozzáférés október 20-án fogja kezdetét venni. Azok számára lesz elérhető, akik augusztus 10-től október 19-ig előfizető státuszban voltak végig (apró zavart kavart az Erőben, hogy a hivatalos oldalon az áll, hogy az összes előfizetői jutalommal rendelkeznünk kell hozzá, ez pedig nem feltétlenül jelent folyamatos  előfizetői státuszt, majd meglátjuk).


Régi tartalmak:


Amikor át szeretnénk lépni az új kiegészítőbe, akkor a játék kétszer is a megerősítésünket fogja kérni.


Amint elkezdtük az új expansiont, a függőben lévő class/bolygó/companion küldetések elérhetetlenné válnak. Az ismételhető napi/heroic/reputation küldetések persze ezek után is elérhetőek lesznek, de a be nem fejezett régi, nem ismételhető tartalmakhoz nem fogunk hozzáférni. Kb. hasonlóan mint legutóbb Ziost 2. fázis esetén.


Az Eternity Vault és Karagga’s Palace nightmare módja viszont kivezetésre kerül a játékból. A droppok átkerülnek hard módba, aki viszont a titulusokat szeretné megszerezni, az siessen.


Változni fog a Makeb Staged Weekly is. Konkrét változások még nem ismertek. Azt tudjuk, hogy a kapcsolódó achievmentek a 4.0 után nem lesznek megszerezhetőek.  Ezek pedig:


- Mass Exodus/Contain and Control

- Hero of the Citizens of Makeb/Hero of the Makeb Imperial Forces

- Making the Connection/Well Connected


- Dulfy (1) (2) és a TORcommunity (link) oldalán megtalálhatjátok a legoptimálisabb sorrendet ezek teljesítéséhz (3-3 weekly teljesítése szükséges a megadott küldetésekkel mind köztársasági, mind birodalmi oldalon, de nem szükséges ugyanazzal a karakterrel megcsinálni).


- Aki teljesíti az achievementeket, az a 4.0 startjakor egy egyedi Stonghold Dekorációt fog kapni.


Változni fog a conquest is. Egyelőre annyi ismert, hogy az átlagos 35000 pont helyet a legtöbb event eléréshez elé lesz 2000 pont is. A Conquest: War Supplies már nem lesz ismételhető, picit nagy előnyt adott a craftereknek.


És nyilván jobb újra leírni:


Október 27. után, ha egy hónapra előfizetünk, megkapjuk az addig megjelent összes kiegészítőt.


- Rise of the Hutt Cartel

- Shadow of Revan

- Knights of the Fallen Empire (első 9 fejezet, idén várhatóan nem fog több megjelenni).


Hivatalosan is kikerültek a 4.0 első classváltozásai, amint időm engedi magyarul is olvashatjátok őket.


Ha úgy érzitek kimarad valami, akkor kommentben jelezzétek, de figyeljetek a spoilerre. :)

Napló:

Zslopak [tag] Naplózva: 2015-09-14 19:33

Helló!

Lehet, h hülye kérdés es mar volt erről szó, csak en nem olvastam, de aki akkor előfizető? Az megkapja vagy sem? Mégegyszer bocs!

GudottSW [szerkesztő] Naplózva: 2015-09-14 19:38

Igen, aki október 27.-e után egy hónapra előfizet, az megkapja az addig megjelent összes kiegészítőt.
Amúgy tényleg ez a leggyakoribb kérdés. A második pedig a miért?. Nos az EA/BW nem jótékonysági szervezet, de hosszú távon a játékosfragmentáció ( vagyis az hogy vannak akiknek a max szint 50, másoknak 55 és végül a SoR a maga 60-as szintjével) káros, ezt próbálják meg elkerülni és nyilván nem jön rosszul egy kis extra méz a madzagra.

Zslopak [tag] Naplózva: 2015-09-14 20:04

Értem! Es aki mar akkor előfizető? Na ezt nem értem még

GudottSW [szerkesztő] Naplózva: 2015-09-14 20:10

A rendszer nem tesz különbséget régi és új előfizető között e téren. (szerencsére) Ugyanúgy megkap mindent az aki teljesíti a feltételt, más nem kell hozzá.

revan02 [tag] Naplózva: 2015-09-14 22:05

Hali. Azt szeretném megkérdezni hogy akkor is megkapom a kiegészítőket ha október 27.-e előtt már sub vagyok, de utána is? Pl: Subolok Október 23.-án 1 hónapra és ezáltal ugye 27.-én is sub vagyok? Szóval ez így elég?:D

kaputelephant [tag] Naplózva: 2015-09-14 23:04

Hali!
Ha megengeditek egy kis Update infó holnapra:

“Hey everyone!

We will be taking the servers offline on September 15th in order to perform maintenance. As there are no client-side changes, there won’t be a version number or download associated with this maintenance.

Details:
DATE: September 15th, 2015
TIME: 4AM PDT (12PM BST) – 9:30AM PDT (5:30PM BST)
VERSION: N/A

Thank you for your patience as we maintain Star Wars™: The Old Republic™!”

luise [tag] Naplózva: 2015-09-15 22:09

szasztok!

én régen előfizus voltam, aztán prefered lettem /asszem ez az, mikor f2p ként játszol, de voltál előfizus/, és pár dolgot megvettem CM-ből. ha most előfizetek majd 1 hónapra, azután megint nem, akkor azokat ujra meg kell majd vennem CM-ből?

GudottSW [szerkesztő] Naplózva: 2015-09-16 11:40

Bizonyos CC-ért a CM-es tárgyak nagy része betehető a kollekció, ami után az accounton lévő összes karaktered végtelen számban veheti ki
Ami az adott karakternél van, az nem vész el (mondjuk pl az armorokból az egész szett kell pl) és végtelenszer kivehető az adott karakterrel

Ezt a linket tudom ajánlani

http://tor-fashion.com/collections-unlock-costs/

kaputelephant [tag] Naplózva: 2015-09-17 12:28

Mastery: Most, ha jól értem a játékosok 13%-a miatt akarnak részben egyszerűsíteni. Inkább egy guidot adnék nékik, ennek annyira nem örülnék személy szerint. Nem olyan nehéz jelenleg sem szerintem. Nem kell fúzionálni ez a 4 primer statot.

Tóth Tamás
Scelusion [tag] Naplózva: 2015-09-19 00:36

Offtopic, de van még magyar guild a Tomb of Freedon Nadd-on Empire oldalon? Szeretnék belépni egybe, meguntam a solo módot.. :)

peti0211 [tag] Naplózva: 2015-10-04 10:45

Hello! Segítséget szeretnék kérni abba ha most ma aktiválom a gamecardot akkor ugyan úgy megkapom a kiegészítőt 27.-én?

Kyp [tag] Naplózva: 2015-10-04 13:18

Igen, megkapod ;)

 

Az üzenet írásához be kell jelentkezni. Ha még nem regisztráltál, kattints ide.

  • email
  • LinkLog
  • WiW
  • Twitter

Magyar szerverek listája

PvP szerver: Tomb of Freedon Nadd
PvE szerver: The Red Eclipse
RP-PvE szerver:The ProgenitorMagyar chatek
The Red Eclipse köztársasági oldal: Hungarian
The Red Eclipse birodalmi oldal: Hungarian
Tomb of Freedon Nadd köztársasági oldal: Hungarian és Alliance
Tomb of Freedon Nadd birodalmi oldal: Hungarian
The Progenitor köztársasági oldal: Hungarian

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Linkek

Címkék

Hírarchívum