» Maintenance Star Wars: The Old Republic Hungary: Magyar SWTOR fansite

Regisztráció

Legyél Te is tagja a Star Wars: The Old Republic magyar rajongói oldalának! Regisztrációd segítségével hozzászólhatsz a bejegyzésekhez, hírlevelet kérhetsz, valamint egyéb extra funkciókat haszálhatsz! Tovább a regisztrációhoz »

Maintenance

A heti rendes karbantartás keretében június 12., kedd reggel 9 órától délután 2 óráig nem lesznek elérhetőek a szerverek és a hivatalos oldal sem.


Napló:

Vincent [tag] Naplózva: 2012-06-11 09:36

Szóval akkor a holnapi karbantartás után lesz elérhető a karaktertranszfer?

Fasbender [tag] Naplózva: 2012-06-11 09:55

Így van. én már alig várom! Végre mehetek megint a trooperemmel….:D

Stryker [tag] Naplózva: 2012-06-11 10:52

Ne éld bele magad
Ha 5db szellemszervert vonnak össze akkor az is ugyanúgy szellem marad.

Mallorion [tag] Naplózva: 2012-06-11 11:10

@Stryker: karakter transzfer vs. szerver-összevonás: melyik részét nem tudtad értelmezni? Szólj, mert akkor segítünk!

Fasbender [tag] Naplózva: 2012-06-11 11:10

Ekkora hyülyeséget csak nem csinálnak….ha mégis akkor lesz másik karim népes szerón…..az is már 30-as….

Stryker [tag] Naplózva: 2012-06-11 11:23

@Mallorion
1, ha kötekedni akarsz nyugodtan
akkor másképp írom le csak neked csak most ha pl 5 szellem szerverről lehet (opcionális) ami nem kötelező 1 szerverre menni és szerverenként az átlag játékos 80-100 fő és csak a fele két harmada akar átmenni dacból akkor az egy kijelölt szerverre mennyien lehetnek majd?
2, szted ilyen transzferekkel el tudnak érni még egy Tomb of Freedon Nadd popu szervert? – Segítek nem.

Laura Keller
Laurya [tag] Naplózva: 2012-06-11 11:41

@Stryker:Nem kötekedésként mondom,de szerintem te valamit nagyon félreértettél.
Gyanítom,hogy a transzfer nem épp “opcionális” lesz,mivel valószínü,hogy azokat a szervereket fogják megszüntetni,ahonnan el lehet majd menni.Ergo,ha valaki “dacból” nem akar elmenni onnan,csak magából csinál hülyét,mert törlődik a karaktere(i) a szerverrel 1ütt. :)

Fasbender [tag] Naplózva: 2012-06-11 11:48

Laurya drága Önnél a pont!:D

Bableveske [tag] Naplózva: 2012-06-11 11:50

“…törlődik a karektere(i) a szerverrel 1ütt.”

Baromságokat ne beszéljetek már légyszives.

Christoferus [tag] Naplózva: 2012-06-11 12:14

Bableveske, én már 5 hónapja harcolok ellene, de ezen a fórumon felesleges. :D Amúgy mostmár felesleges találgatni és ne kövessük el azt a hibát, hogy tényként kezelünk elképzeléseket. Én is felhagytam a tippekkel. :) De a karakterekkel kapcsolatban úgy tudom, aki határidőig nem változtat azt random dobják tovább. (értelemszerűen amit lehet egy csokorba.)

Laura Keller
Laurya [tag] Naplózva: 2012-06-11 12:24

Jó,igazatok van,tényleg durva lenne ha törölnék a kariját annak aki nem megy el onnan,csak ez jutott 1sőnek eszembe,azért ezt irtam. :) Én speciel szívbaj nélkül megcsinálnám. :P Aki ennyire hülye az megis érdemli.

Christoferus [tag] Naplózva: 2012-06-11 12:46

Abban biztos vagyok. :D

Baleus [tag] Naplózva: 2012-06-11 12:47

Lusta vagyok kommentelni, trollkodni meg főleg, de most már leírom a véleményem ide az egész cécóval kapcsolatban:
Először is Laurya, szöveget te nem tudsz értelmezni, vagy szimplán nem érted a különbségeket a transzfer és az összevonás között.
Karaktertranszfert nem az SWTOR találta fel és nem is fog rajta segíteni. Opcionális lesz a transzfer, mivel magának a transzfernek a lényege az, hogy a játékos választhatja meg, hogy akar e menni, ha igen akkor hova (ha nem fizetős, akkor erősen behatárolt lehet a célszerverek száma, ami ugye itt is történni fog, fizetősnél sokkal több lehetőséget KELL adniuk). A szerverösszevonás lényege pedig éppen abban rejlik, hogy neked az égvilágon semmit nem kell csinálnod, nem is tudsz, mert az okosok egyik napról a másikra a saját belátásuk szerint átraknak egy nekik tetszőleges szerverre. Aztán ha nem tetszik a célszerver és nincs lehetőség onnan ingyenes transzferre (nyugi ilyen esetben nem lesz), akkor némi ejroért cserébe átballaghatsz máshova. Viszont ez már a sokadik ha, most szimplán ingyenes szabad transzfer lesz és slussz, nem érdemes tovább ragozni. Pont.

A játékkal kapcsolatban: sokan sokféleképpen szidták és védték már ezt a játékot. Én magamat már jó ideje kívülállónak tekintem ezzel kapcsolatban. A torral a “kapcsolatom” nem indult fényesen hála a hiányzó kódoknak köszönhetően, de reménykedtem, türelmesen vártam ezer és egy e-mailt írva a supportnak, mire “kegyesen” megoldották a problémám. Ekkoriban már a FS-on és hasonló retardált oldalakon már nagyüzemben ment a játék ócsárolása, amit mind a mai napig nem értek. Szögezzük le: ez a játék alapjaiban jó, a körítése pocsék.
A grafika szép (nekem MMO-ként bőven megfelel), a storyk jók, bár a szintezés nagy részét valljuk be, 90 %-ban nem a story teszi ki, ergo majdnem ugyanaz minden karakter (van néhány nekem is), ezzel sincs probléma, de a többi….
-bár Denovában még nem jártam, de a többi Raid ostoba és nevetséges, hogy a nehézségi fokozatot az jelenti, hogy nagyobbat üt a boss, meg hamarabb enragel… Nephinnek és néhány védelmezőnek innen üzenem maximális tisztelettel: a casual játékosnak nem a hc raidek jelentik a contentet és ha tetszik, ha nem: mi vagyunk többen, mi tartjuk el az MMO-kat, innentől kezdve nem ütőkártya a “nem is voltál Nightmare Bükkfabesenyőbaszajkádon, minek ugatsz, hogy nincs kontent!”.
-a FP-okkal nincs különösebb baj, de egy részük indokolatlanul hosszú és ha marad is a tendencia, Group Finder nem fog működni, mivel egyéb játékban (IGEN pacsi, abban) szerzett tapasztalatból a játékosok egy része szereti a “kötelezőt” hamar letudni, mielőtt támadás érne, tudom, nem mindenki azért játszik, hogy hamar letudjon bizonyos dolgokat, de higgyétek el a többség ilyen.
-a PVP elképesztően élvezetes lenne, ha értelmesen kivitelezték volna. Már bocsánat,. de egy MMO-ban alap dolog lenne a crossrealm PVP és itt még csak az ígéretek ígéreteként sem szerepel. Hadd kérdezzek valamit néhány “HC PVP-stől”: Ha lesznek ranked WZ-k, ami után mindenki sír, akkor az mitől lesz “ranked” egy realmon belül? Minden alkalommal az a 2-3, jó esetben 5-6 klán csak majd össze esténként, akik éppen hácépvparcok a szerveren? Erre mégis ki vágyik hosszú távon? Vagy mi értelme van? Nem akarom a WOWot ajnározni, mert rengeteg hibája van, de engem lekötött kisebb-nagyobb kihagyásokkal 5 évig, na a ToR sajnos (aláhúzva, kiemelve felkiáltójelekkel értendő) nem fog, mert ott van ugyebár egy 7 év alatt csiszolgatott játék, aminek a pvp rendszere ha tartlamaz is hibákat, de elképesztően jó, és mivel már létezik, EZÉRT NEM KELL ÚJRA FELTALÁLNI HAHÓ, csak lopni kellene. A Fordba se akartak a kormány helyett gumikacsát rakni, csak azért mert korábban a Mercedes-Benz már feltalálta a kormánykereket (remélem mindenki érti a példa lényegét, fogalmam sincs, ki találta ki a kormánykereket, kéretik nem belekötni).

A játékosok skillje természetesen nem a készítők hibája, de tudomásul kell venni, hogy aki komolyan vehető PVP-ben az nem ebben a PVP rendszerben fogja reszelni a fénykardot évekig, mert nincs is rendszer. Ezért az ott maradó értelmesebben játszó fanatikusok is meg fogják unni a gyépések miatt.

A cross server PVP hiányának sok negítív hatása van, nem akarok részletesen belemenni, de kérdem én példának okáért: ha délután kettőkor hazaérek műszakból és lenne egy szabad órám, amikor be akarok menni Voidstarra, hogy földbedöngöljek mindenkit levezetésképpen, megtehetem? Nem, mert este se játszik a kutya se, nemhogy nappal és akkor se lesz folyamatos a behívás ha fullon lesznek a serverek, mert így nem működik a PVP.

Az a baj, hogy hetek óta csak olvasom a kommenteket és néha nem tudom, hogy sírjak, vagy röhögjek egy-két emberen, és itt nem feltétlenül a trollokra gondolok. Egy valamit tessék megérteni a védelmezőknek: attól hogy nekik jó a játék, az emberek 95%-ának még kevés és ezek az emberek fogják többek közt fenntartani ezt az egészet, mivel ez egy üzleti vállalkozás, semmi több.

Sok dolog kavarog még bennem, de most mennem kelll…béke!

Christoferus [tag] Naplózva: 2012-06-11 13:02

Haladunk, még egy kultúráltan összerakott egyéni vélemény. :) De a korábban már véleményezők pls. reakcióként ne írják majd le ugyanazt. Próbáljunk a transzfer témánál maradni és jó lenne biztos forrásból származó infokat hallani. :)

Mallorion [tag] Naplózva: 2012-06-11 13:12

@Stryker:

1. Nem akarok kötekedni, de te még mindig nem fogtad fel ezek szerint az irányított transfer és a szerver-összevonás közötti különbséget. Összevonással nyilván nehezebb összehozni egy épkézláb populációt, de nem lehetetlen. Itt viszont transferről van szó, ami nem ugyanaz. Viszont te csak az összevonásról beszéltél, míg mindenki más a transferről.

2. Szerintem meg igen. 1-1. Na? Ha nem csak bizonyos szerverek lakóinak ajánlják ki a lehetőséget, hanem bárkinek, akkor simán összejöhet.

Amúgy bónusz kérdés:

- Honnan vetted a 80-100 fős szerverlétszámot? Segítek: a hasra ütés módszerét alkalmaztad, mert alátámasztja a mondandódat, de ezen kívül semmivel nem tudod ezt alátámasztani.
- Miből gondolod, hogy bárki is dacból megy valahova, vagy marad valahol? Nem mindenki nagymagyar mentalitású, hogy akkor is ragaszkodjon a sz@rosvödör fej felett tartásához, ha már folyik belőle a cucc a fejére.

Steelman [tag] Naplózva: 2012-06-11 13:28

Baleus !

Fasza koment volt.A pvp rész kiváltképpen tetszett , mert minden szava totál igaz.
Bár minden fórumozó ennyire értelmes lenne.

Mallorion [tag] Naplózva: 2012-06-11 13:37

A pvp-s rész sajnos fájdalmasan igaz.

Morinaga [tag] Naplózva: 2012-06-11 13:52

Baleus jól összeszedett kb. mindent. Ennyi, kár is ragozni szerintem.

KoWa [tag] Naplózva: 2012-06-11 14:00

hubazz…. “HA”!!!!! 90 szerverből azt mondják hogy megtartunk mondjuk 10-10-10 szervert (pvp-pvp-rp) akkor a maradék 60ról valószínűleg lehet majd a kiválasztott szerverekre költöztetni a karaktert. (bár az összeesküvés-elmélet szerint ugye jönnek a “szuper-szerverek”). és igen aki nem lép be a transfer ideje alatt annak random elküldik valahova a karakterét ez a bevett eljárás.
Bár ha lenne eszük megcsinálnák azt amit az SWGben is. kijelentették hogy sok szervert megszüntetnek lehet elköltözni: DE VAN RÁ 1.5 HÓNAPOTOK ÉS ADDIG INGYENES A BELÉPÉS NEM KELL ELŐFIZETNI!!!!!
Azokat a szervereket ahonnan kiebrudalták a jónépet meg úgyis megszüntetik.

Fasbender [tag] Naplózva: 2012-06-11 14:02

Én a Baleus féle véleményt egészíteném ki:
PVE: 90%-ban nem a sztori teszi ki. Te ezen miért csodálkozol? Más MMO-ban még ennyit sem tesz ki a sztori ha egyáltalán van olyan….
PVP: valóban élvezetes, eddigi legjobb amivel találkoztam, DE nem szeretném ha olyanná válna mint a wow-ban ahol szerintem szar volt. Akar a tököm folyamatosan egy ütéstől meghalni, mert berak kezdő karakterrel a szarrá gear-elt PVP kockák közé ezzel megölve a játékot…..Minden más ami a cross szerveres megoldásra vonatkozik és a ranked wz valóban pótlandó….elvileg eljön az ideje ha életben akar maradni a játék, HA mégsem akkor vége lesz és kész, de én nem fogok ettől még visszamenni wow-ozni. Örülök hogy végre sikerült jó messzire elhajítanom a játékot….

Vandar Tokare [tag] Naplózva: 2012-06-11 14:08

Várom már a szerverek listáját , remélem HB olyan szerver lesz ahova lehet jönni :)

Bableveske [tag] Naplózva: 2012-06-11 14:12

Én most ezen agyalok,hogy mi lesz…lejárt az accom és így is át lehet pakoltatni a karaktereket vajon? Ha igen, akkor örülök és megvárom mit mondanak a klántársak és hogy alakul a jövendőbeli szerver populációja. Ha viszont csak befizetett accounttal lehet átrakatni a karaktereket, akkor viszlát swtor. Nem fogok lutrira kifizetni még egy hónapot. És az EA eddigi mentalitásából sajnos arra következtetek, hogy így lesz…de majd holnap meglátjuk. Nem akarok vészmadár lenni, meg ördögöt festeni a falra.

ayla [tag] Naplózva: 2012-06-11 14:18

itt az oldalon a szerverek listajanal mijaza tba? :)

Mallorion [tag] Naplózva: 2012-06-11 14:24

@Bableveske: A transferhez általában aktív account kell.

Mallorion [tag] Naplózva: 2012-06-11 14:26

@Alya: szerintem: to be announced

Baleus [tag] Naplózva: 2012-06-11 15:08

KoWa: most semmi másról nincs szó, mint szabad karaktertranszfer, valószínűleg kb mindenhonnan ->nagyon kevés helyre, mert így létrejöhet néhány “szuper-szerver” (ami ugye azért “szuper”, mert annyian fognak rajta játszani, mint amennyien az eredeti várakozások szerint kellene…). A maradék, nagyjából elhagyatott szervereken pár hét múlva bejelentik a szerverösszevonást, elköltöztetik az embereket a majdan létrejövő szerókra, majd szépen bezárják mindet. Ennyi.
De nem értem mit kell ezen kb 10 poszton keresztül rágódni, ettől még nem oldódik meg semmi a játékkal kapcsolatban, akik eddig abbahagyták okkal tették, akik ettől várnak csodát, azok is rájönnek majd hogy ez nem old meg semmit és akkor marad mondjuk 10 EU szerver, az pedig kevés.

Fasbender: a 90 %.ot arra írtam,hogy azért ne essen már mindenki hasra a story qchaintől, mert nem az teszi ki a szintezés jó részét időben, ezért mégsem annyira egyedi minden karakter felrángatása, mint ahogy sokan be akarják állítani. Természetesen ettől még nagyrészt jól vannak megkomponálva az egyéni történetek.
PVP- a “lopást” nem arra értettem, hogy mechanikájában ugyanúgy viselkedjenek a classok, mint wowban, hanem a keretre: a cross-realm alapra, a behívás rendszerességére stb.
A WOW.ban én se élveztem ennyire a PVP-t soha, mint itt bizonyos classokkal, ezt nem is tagadom, de unalmas, hogy mindíg ugyanazokkal, ugyanazok ellen kell játszani, már ha méltóztat sok esetben 1 óra alatt behívni (ez 2 hónappal ezelőtti állapot, azóta nem erőltetem a gamet, azóta tuti romlott a helyzet)
Egyszerűen ebben a játékban nincs még meg a kultúrája a PVP-nek és nem is törekednek rá, hogy az ehhez szükséges környezetet tisztességesen megteremtsék.

Ja és még valami: ebben a Q&A-ban mindig a leghülyébbek kérdéseivel foglalkoznak, vagy csak szerintem evidens sok választ a feltett kérdésre? Valamint csak engem nem érdekel kvára, hogy milyen non-combat peteket tesznek még be a játékba 1 év múlva? Komolyan azt látom, hogy minden baromságról szó esik, csak és kizárólag a lényegről nem. Vagy ez a céljuk, akkor lehet szögelni a koporsót…

… és kérem jó erősen bassza pofán magát mindenki, akinek a keze benne volt abban, hogy minden idők egyik legjobb SAGA-jából nem lehetett egy valóban forradalmi és évekig élvezetes MMO-t csinálni. Bár ahogy vesszük, ezt elszúrni talán nagyobb művészet, mint rendesen megcsinálni…

Mallorion [tag] Naplózva: 2012-06-11 15:30

@Baleus: A Te véleményed az, amit értek és elfogadok, de mégsem értek vele egyet teljes mértékben. :)

Sokkal nagyobb gondnak látom én pl. azt, hogy a TOR-ba olyanok is menekültek, akik a megváltást várták a játéktól. Törvényszerűen kellett csalódniuk, nem is lehetett más a vége számukra! A PVE része a játéknak igenis jó. A GF segíteni fog sok guilden kívüli játékosnak, hogy könnyebben eljusson endgame tartalmat jelentő helyekre.

A pvp részt illetően értek veled egyet maximálisan. Jelenleg nincsenek elegen a wz-okban ahhoz, hogy változatos csatákat lehessen nyomni. Ehhez bizony kellene a cross realm wz-k lehetősége. Ahogyan a ratedekhez is.

A WoW-nak számomra már jó régóta leáldozott. Nem is jön vissza soha. A TOR pedig, a szkeptikusokkal ellentétben, szerintem még menni fog egy ideig.

Christoferus [tag] Naplózva: 2012-06-11 16:25

Én ha nem játszottam ezer játékkal egyel se, és maradéktalanul csak 2-3-al voltam elégedett (egyik se az elmúlt 10 évben készült). Egy dolgot megtanultam. Mindegyik legalább annyi embernek tetszett mint amennyinek nem. :)
A TOR leges legnagyobb baja, hogy rosszul koordinálták a célközönséget. Saját tapasztalatomból mondom, nagyon sok olyan próbálta ki, erőltette, vagy eleve temette akinek egyáltalán nem is való, viszont mostanában beszéltem egy-két ismerősömmel akik nem is hallottak róla, nálam kipróbálták, láthatták szőröstől bőröstől és nekik meg bejön. (bár a játékosállomány összetétele miatt ők is szkeptikusak kicsit).

Márk
IG-88 [tag] Naplózva: 2012-06-11 16:39

Majd ,ha lesz valami infó a transfer-ről, valaki írhatná hogy zajlik. Most nincs aktív accom, de pár haverral visszatérnénk. Remélem lesz megint valami “Hun” szerver, mert a régi guild-ünkben már senki sem játszik. Köszi előre is.

Fasbender [tag] Naplózva: 2012-06-11 16:40

Még annyit hagy tegyek hozzá a fentebbi “szakértők” véleményéhez: ugye szó esett arról hogy nem alakult ki a PVP kultúra és a játékosok egy bizonyos rétege a WZ-ken bizony finoman szólva is az “egyszerű emberek” népét gazdagítja. Szerintem az itteni egyensúly akkor fog itt is beállni amikor eljön a ranked wz és végre a klánok teljes csapattal tudnak menni. Akkor és csakis akkor már nem lesz ok anyázásra, ha a csapat fele az ops vezér szavára nem hallgatva össze vissza rohangál eredmény nélkül és csak öldökölni akar….utána már az ilyen embereket ki lehet rakni a afaxba és kész. Lesz ott kérem szépen rendtartás és kész…..
A cross szerver wz meg utána lesz majd remélhetőleg, mivel azt az igényt már a kiforrott PVP-zők népes tábora fogja igényelni…..szerintem. Nagyjából ugyanennek kellene lezajlania PVE részen is….vérpisták mehetnek a bánatosba…vagy tanulnak….

KoWa [tag] Naplózva: 2012-06-11 18:05

személyeskedés:
Már megbocsáss faszbender de az hogy lealacsonyítod azokat akik rühellnek pvp-zni ez nagyon prosztó tőled. azért mert te pvpbuzi vagy egészseggedre. kiváncsi vagyok mit is jelent számodra a pvp kultúra.ráadásul látom hogy rohadt lázadó kutya vagy. részemről ezután is rühellni foglak.

Mammon [tag] Naplózva: 2012-06-11 18:29

Ikszdé! Hajrá Anglia!

Bableveske [tag] Naplózva: 2012-06-11 18:29

@Fasbender: Aki egy héten pár éjszakát tud játszani, mert nem tolja az anyja alám a bilit, meg viszi be a kaját és fizeti a tor-t, annak már nem is szabad egy jót játszania néha néha? Igen én pl az egyszerű emberek népét gazdagítom és már megbocsáss nem fogok soha a kiforrott pvpzők népes táborába tartozni,pláne sokat tanulni. Tanulok inkább olyat, amiből megélek, a játékkal meg játszom. Meg ha összerakod a te 168 óra kockulásodat az én max 10-12óra játékommal hetente, akkor ugyan az esélyek nem lesznek egyenlőek, de én is szeretnék jót szórakozni.

Mammon [tag] Naplózva: 2012-06-11 18:30

És góóóól ! :D

Bableveske [tag] Naplózva: 2012-06-11 18:31

Mammon LOL! :D

Pető Dávid
Marducas [tag] Naplózva: 2012-06-11 19:49

nem úgy volt h xy adag kis létszámú szerverhez kijelölnek 1 nagyobb létszámút és oda lehet átvándorolni?? egyéb iránt: remélem végül csak a fanatikusoknak lesz igaza és befut a game :D már mint.. van amelyik gamenek konkrétan a start első hete a gáz nos a tornak kb az 1.1es patch környékén volt a vértizzadós szenvedés hátha össze szedi magát a bw és [oda adják a blizznek úgy ahogy van] csinálnak pár jó patchet + pár hónapig nem tesznek idióta közleményeket XD

Baleus [tag] Naplózva: 2012-06-11 20:02

@Fasbender: én írtam valóban, hogy nincs MÉG kultúrája a játékban a PVP-nek, de ezzel nem az volt a célom, hogy széles rétegeket lenézzek, mivel jómagam is csupán “józan paraszti” ésszel “megáldott” casual PVP-s vagyok/voltam.
A cross server PVP nem csupán az “elit” megmérettetését hivatott elősegíteni (tulajdonképpen ami csak és kizárólag egy adott szerveren belül folyó “verseny” PVP-ben az komolyan vehetetlen szélesebb körben), hanem a casual játékosoknak is ugyanúgy szükséges.

@KoWa: teljesen felesleges elkezdeni a PVP vs PVE háborút. Mindkettő másról és másnak szól. Jelen pillanatban PVE progresst kínál a játék bizonyos korlátok között, PVP-t nem.
Én személy szerint a WOW-ban évekig szinte csak és kizárólag PVE contentet nyomtam, de ott nem csak napiq grindelésből és raidelésből áll a PVE content, mert itt bizony viszonylag komoly klán nélkül az átlag MMO player rohadt gyorsan beleunhat a játékba.

Ami még így hirtelen eszembe ötlött: a szakmák, mind a gyűjtögetősek, mind a craftosok nagyon silányul működnek, még akkor is, ha az eredeti ötlet nem rossz. Azzal, hogy nincsenek “kötelezve” a playerek a területek felfedezésére, bebarangolására, esetleges PVP-re egy-egy ritka nyersanyag lelőhely miatt, már egy lábát kirúgták a széknek maguk alól. Az első karakteremmel, egy Jedi Sentinellel, minden létező qet lenyomtam a játékban bezárólag a classqel és max 2 db bonusqet hagytam el közben, de ezzel el is értem, hogy ne legyen miért visszamennem a bolygókra (datacronok is tokkal-vonóval kilőve, ami egy nagyszerű ötlet, csak nem köti le az embert sokáig).

@Mammon: az angolok és a franciák is remélem hamar elwipeolnak az EB-n, mert szégyen, amit mutattak:) De ez már nagyon OFF, viszont aktuális!

Márk
IG-88 [tag] Naplózva: 2012-06-11 21:21

Még mindig semmi infó a transfer-ről?

Fasbender [tag] Naplózva: 2012-06-11 21:34

Álljunk meg egy szóra: Uraim itt valami félreértés támadt, kérem azért ennyire durván ne beszéljünk el egymás mellett!:D
1. Eszem ágában sincs lenézni a PVE-s játékosokat! Én magam is szivesen járok instázni ha épp olyan a klán hangulata (jelenleg azonban inkább PVP-t tolunk mivel a klán eleve PVP orientáltságú).
2. Még mielőtt belemennénk a kockulásba: casual játékos vagyok akinek egy 50-es kari felnevelése 4 hónap legalább. Nem játszom sokat mert nem tudok……és nem is bírnám ki egész nap a gép előtt.
3. Még mielőtt bárki tovább menne abban a témában hogy kinek mit tol be alája az anyukája: építészmérnökként dolgozom még amit lehet meg van mit…..nem ritka az éjszakázás ha határidő van! :D
4. Kowa: már megbocsáss de nem szerepel a nevemben a “fasz” egyetlenegy formája sem! Tényleg azt szeretnéd ha én is elkezdenélek gúnyolni? Hidd el nem járnál jól:D
5. Nem egy klánnak voltam/vagyok a tagja, és mindenhol rá kellett jönni e avezetőségnek hogy a nemtörődöm, idióta, csapattársait nem segítő emberekkel valamit kezdeni kell amíg nem lesz más a hozzáállása(“egyszerű eset” alatt ezt értettem és nem többet), legtöbb helyen ezért születnek igen komoly klán szabályzatok…….
Rendben vagyunk így? :D D

Dualface [tag] Naplózva: 2012-06-11 22:01

Baleusnak sok dologban igaza van, viszont ha azt veszed, hogy ha belegondolsz a ranked warzone jelenti pont azt a pluszt ami a legfontosabb, miszerint Te mint játékos bemész egyet pvp-zni akkor a csapattársaid olyan beállítottságúak legyenek mint te és ne zavarjanak a játékban. Egy komolyab pvp játékost igenis zavar ha valaki 500 méterre a toronytól nekiáll 1v1-ezni miközben az objective-t meg bukjuk miatta, DE egy casual játékost, aki csak 1-2 meccsre logol be kikapcsolódásképp LEGALÁBB annyira zavar ha ott van 1-2 HC játékos aki telefröcsögi, noobozza stb. miközben csak egy kis csihipuhira vágyott kikapcsolódásképp a haverokkal.
Ha lesz rating akkor szépen elkülönülnek majd ezek a rétegek egymástól és egy sokkal homogénebb pvp légkör alakul ki.
Pontosan emiatt lesz jó az is hogy lesz külön ranked, meg sima warzone. Egy teljesen casual kipróbálhatja magát, karakterét más casual játékosokkal szemben, és nem pedig a 4fős pre-made full war hero setes imp csapattal néz szembe a 13k hp-jával meg a társaival akik 7en vannk de 8 felé mennek és szerintem ez nagyon sokat fog emelni az élmény faktoron mind a casual, mind a hc pvpsek körében.

A cross szerver pvp egy olyan dolog ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Jogos minden amit felhoztál a méltatására, egyet is értek, de még nincs itt az ideje. Ha pontos akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy a játéknak group és ranked warzone-okkal kellett volna kijönni, vagy legkésőbb 1.1-el benne kellett volna már lenni, mert addigra nagyából már volt szép számmal lvl 50-es pvp-re vágyó játékos. Ha akkor belekerült volna akkor nagyjából most lehetne cross server pvp-ről beszélni, és arról hogy ideje lenne hogy belekerüljön, mert ugye bizonyos csapatok/emberek eljutottak olyan magasabb ratingig hogy nincs ellenfél, vagy ha van is kb mindig ugyanazok.

A szerver összevonástól én megmondom őszintén komoly minőségbeli javulást várok PVP téren, komoly populáció növekedésre számítok, remélem az esti órákban 2000-3000 ezer fő meglesz még hétköznap is. Ha ezt el érik akkor semmi gond sem lesz a pvp-vel egy jó darabig. Rengeteg új arc, lehet szervezni a 8fős csapatokat és jó pár hét/hónap mire rendeződnek a sorok.

Persze hamarosan úgy is kiderül kiek lesz igaza :)

PVE-ről direkt nem írtam semmit, engem nem nagyon érint, néha elmentem a guilddal instázni, igazából ha egyszer megölök egy boss-t utána már nekem nem izgalmas, hisz a boss legközelebb is ugyanazt fogja csinálni, ne tanul a hibáiból soha :) Ez csak én hülye felfogásom, nem szólok le egy pve játékost sem!

Pető Dávid
Marducas [tag] Naplózva: 2012-06-11 23:59

Dualface: a pvenek az a lényege h te tanulj a hibáidból :) na meg ha már betanultad a cuccot akkor csukott szemmel fél kézzel tsen idióta vicceket mesélve is megvan azért a hangulata. [ez nagy általánosság volt torba eddig klán keresésre se éreztem késztetést nem hogy pvere :D ]

ha már megy a nagy vélemény nyilvánítás:

amihez nem ért a BW:
- a világ: hiába adott a legcoolabb univerzum bwnek sikerül unalomba fullasztania nem is kicsit egyrészt a terep tárgyak vég nélküli ismétlésével a statikussággal és szerintem pont sikerült 1 olyan távolságra belőni a mob packeket 1mástól ami kill közbe már távoli viszont utazás közbe még közeli :D jah és: ha véletlenül sikerül vmi tényleg szépet össze hozniuk akkor az meg akkora h 300mről fér csak bele a képbe onnan meg a részletek nem kivehetőek igazán pl: alderaanon az a híd/út szerű cucc.
- a játék mögött meghúzódó rendszerek illetőleg a kezelő felület

amihez ért a BW:
- effectek ez alatt leginkább a skillek effectjeit értem azok iszonyat jók élen a jk / sw párossal szép folyamatosak [értsd: tényleg vívásnak néz ki] a force termelő skilleknek egész sok animációja van van ami ritkábban jön be van ami gyakrabban áhh úgy ahogy van király :D persze a rangedek se panaszkodhatnak
- a storyhoz még mindig értenek [speciel engem kis híján hidegen hagy de ez egyéni szoc prob]
- harcrendszer pár hiba van ugyan de ezektől eltekintve igen jól sikerült [a halált okozó skill elnyomása és a sebzés között az effekt miatt bármennyi időnek is kellene eltelnie ezt nem igazán veszi figyelembe a játék és egész 1xűen leblokkol pl: comp vinné be az utolsó ütést akkor én már nem üthetem a mobot ha a mob végez éppen ki akkor az utolsó ütése alatt nem üthetem [ami elég gáz mert nem 1x van úgy h 100-200 hpval ússza meg emiatt.] és persze pvpn is tetten érhető ez a jelenség]

ami eléggé felemásan megy a BWnek:
- desing van itt transformers sorci shogun jk meg cowboy smugg [mondjuk én ez utóbbit csípem de nem mindenki osztja ezen lelkesedésemet :D ] ugyanakkor egész szép hajókat csináltak és azért ruhák közt is akadnak tetszetős darabok pl tython commendation str-es chest [a medium változatból van is narancsom jk csajszim abban feszít]

elég sok dolgot ki felejtettem nah m1 majd ha nem leszek hulla talán befejezem.

HofeGobuda [tag] Naplózva: 2012-06-12 00:12

Sziasztok!
Most lehet noob-nak néztek, de számomra az nem világos, hogy egyszeri alkalom lesz szervert választani?
Vagyis ha rossz szervert választok, mondjuk nem tudok beszélni addig barátokkal(ki hova megy) akkor azon a szeron marad a karim amelyikre transzfereltem.(szép magyar szóval):)

Dualface [tag] Naplózva: 2012-06-12 00:52

Elég nagy káosz lenne ha minden nap máshova transzferelnének az emberek. Biztos hogy lesz egy idő ameddig nem transzferelhetsz újra ugyanazzal a karival.

HofeGobuda [tag] Naplózva: 2012-06-12 02:52

köszi DualFace.
Akkor már csak annak kell utána járnom, hogy mely szervereken lesznek magyarok zömmel.Részemről Ahto City fogom dobni.

avulu [tag] Naplózva: 2012-06-12 05:38

Az mondjuk érdekes, hogy elvileg ma van a transzfer napja, de előzetesen nem kaptunk semmi infót arról, mely szerverek érintettek és hová mehetnek.

jó tanács: sietve ne kezdjen mindenki transzferbe 14 órakor, várja meg, amíg itt lesz valami egyeztetés

lazul [tag] Naplózva: 2012-06-12 13:52

can I choose the server I want to transfer my characters too? I have characters and two servers and want to consolidate

The origin and destination servers will be predetermined for the initial phase so you will unfortunately not be able to choose. ^MD

forrás: twitter.com/swtor

 

Az üzenet írásához be kell jelentkezni. Ha még nem regisztráltál, kattints ide.

  • email
  • LinkLog
  • WiW
  • Twitter

Magyar szerverek listája

PvP szerver: Tomb of Freedon Nadd
PvE szerver: The Red Eclipse
RP-PvE szerver:The ProgenitorMagyar chatek
The Red Eclipse köztársasági oldal: Hungarian
The Red Eclipse birodalmi oldal: Hungarian
Tomb of Freedon Nadd köztársasági oldal: Hungarian és Alliance
Tomb of Freedon Nadd birodalmi oldal: Hungarian
The Progenitor köztársasági oldal: Hungarian

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Linkek

Címkék

Hírarchívum