» Alosztályok Star Wars: The Old Republic Hungary: Magyar SWTOR fansite

Regisztráció

Legyél Te is tagja a Star Wars: The Old Republic magyar rajongói oldalának! Regisztrációd segítségével hozzászólhatsz a bejegyzésekhez, hírlevelet kérhetsz, valamint egyéb extra funkciókat haszálhatsz! Tovább a regisztrációhoz »


Az alosztályok az SWTOR-ban a karaktered számára választható speciális továbbfejlődési irányok. Ahogy a kalandozások során a karaktered egyre tapasztaltabbá válik, megkapod a lehetőséget, hogy két alosztály közül válassz. Ez a döntés ugyanakkora fontosságú, mint amikor létrehoztad a karaktered.  Azért ilyen fontos, mert ettől nemcsak egyedibb és erősebb lesz a karaktered, hanem ekkor határozod meg azt is, hogy milyen szerepet szeretnél betölteni az Old Republic-ban.


Az osztály-specifikus készségek (skill) és képességek mellett az általad választott alosztályban kiválaszthatsz olyan szerep meghatározó képességeket amelyekkel bizonyos területekre specializálódhatsz és akár új fajta fegyverek és ruházat is elérhetővé válhat számodra. Ezen felül minden alosztának van három készség listája amivel még tovább alakíthatod a karaktered.

Ez a kép csak egy példa, nem jelképez semmilyen jelenlegi alosztály képesség leosztást, se nem jelzi, hogy mennyi skillhez lesz hozzáférésed. Csak azt mutatja meg, hogy egy karakter (jelen esetben Sith Warrior) karakter kiosztása hogy nézhet majd ki. Érdemes megfigyelni, hogy a másik alosztály ablak ki van szürkítve, onnan nem lehet skilleket választani.


Ahogy az előbb említettük, mindegyik alosztályon belül három készség fa található, többféle készséggel mindegyikben. Az alosztály kiválasztásától eltérően ezek szabadon elérhetőek és bármelyikből lehet választani, akár az összesből is.


Megosztott skillek:

Míg az első kettő skill set teljességgel a választott alosztályra jellemző készségeket tartalmaz, a harmadik egy megosztott skill fa, amiben  magáa a fő kasztra jellemző készségek vannak.
Fontos megjegyeznünk, hogy ugyanazokból a pontokból költesz amikor az alosztályokban válogatsz úgyhogy figyelj oda mit választasz ki!


Az alosztály-rendszer célja, hogy a játékstílusodnak megfelelően tudd kialakítani a karakteredet. Például lehet, hogy egy Sith Warrior a harc közepében szeret lenni és azt élvezi, hogy mindenki őt csépeli. Mások szeretik megtervezni a tetteiket, fokuszálva az összes dühüket, hogy minél hamarabb el tudják intézni az ellenfeleiket. Az alosztály-rendszer megadja neked ezt a választási lehetőséget és ennél még jóval többet is.


Minden Star Wars-hősnek szüksége van társakra. Hannak ott volt Csubi, Luke-nak ott volt Artu, még Jabbának is ott volt az idiótán vihogó majomhüllő Bujaféreg. Ezek a karakterek kiegészítik a játékosok erősségeit és gyengéit, és társaságul szolgálnak a monumentális utazáson, amelyen elkerülhetetlenül részt veszel majd. Legyenek akár harciasak, barátságosak, bájosak, vagy egyszerűen csak viccesek, a társak mindig közreműködnek a kalandban.


A Star Wars™: The Old Republicban különféle társak fognak csatlakozni hozzád. Egyesek a kaland, mások a pénz, megint mások pedig olyan okok miatt, melyek titokban maradnak a kaland egy sokkal későbbi pontjáig. A társak lehetnek intelligens droidok vagy bizarr idegenek, a skála a becsületes hercegnőtől a gazember kalózig terjed; minden karakterosztály tökéletesen egyedülálló társak közül választhat.
A galaxist átívelő utazás során a társak szolgálnak majd kommentárokkal, információval és iránymutatással érdekes helyek felé – mindannyian a saját, egyedi nézőpontjuknak megfelelően. A társak lehet, hogy lelkiismeretedként működnek majd, és megpróbálhatják befolyásolni a döntéseidet. Hasonlóképpen te is befolyásolod őket, hogyan fejlődjenek, aminek eredményeképpen egyes társakból a legjobb barátod, másokból a szeretőd, néhányukból pedig akár az ellenséged is válhat!


Az első társadat korán megismered majd a kalandod során, de ahogy egyre tapasztaltabb leszel, újabbak csatlakoznak majd. Miközben a társaiddal kalandozol és egyre jobban megismered őket, nemcsak egyre erősebbek lesznek, hanem egyedi küldetéseket is adhatnak majd különleges jutalmakért. Továbbá mindegyiküket tovább lehet majd fejleszteni különféle felszerelésekkel.
Ahogy a csapatod nő és fejlődik, új lehetőségek, stratégiák, taktikák válnak majd elérhetővé. Ha Belsavison indulsz el a Kriptába, kit viszel majd, hogy fedezze a hátadat, és hogy kisegítse a csoport maradékát? A kőkemény katonát, aki az ellenfél figyelmét tereli el a csapatról, a tehetséges felcsert, aki életben tarthat benneteket, vagy örökké hűséges asztromech-droidodat, akinek számítástechnikai képességei jelenthetik az egyetlen esélyt a küldetés sikeres befejezésére? Ez csak néhány azok közül a döntések közül, amelyeket meg kell majd hoznod, amíg te és társaid a Star Wars™: The Old Republic galaxisát járjátok.