» Rise of the Hutt Cartel benyomások Star Wars: The Old Republic Hungary: Magyar SWTOR fansite

Regisztráció

Legyél Te is tagja a Star Wars: The Old Republic magyar rajongói oldalának! Regisztrációd segítségével hozzászólhatsz a bejegyzésekhez, hírlevelet kérhetsz, valamint egyéb extra funkciókat haszálhatsz! Tovább a regisztrációhoz »

Rise of the Hutt Cartel benyomások

Eltelt néhány hét a kiegészítő megjelenése óta, kicsit átlátni már, mit kaptunk a pénzünkért, szubjektív véleményem következik. :)


Makeb


A bolygó szép, egészen méretes a sok kis platformmal. A fő sztori nem tartalmaz semmi különöset (persze akkor, ha a közös nyelvet használó huttokat nem számoljuk… :D ), de szórakoztató, a fejlődéshez jó alapot képez. F2p játékosok valószínűleg nem jutnak el az 55-ös szintig pluszmunka nélkül. A napi questek hozzák a szokásosat, aki nem bírja az ilyet, annak hamar unalmassá válnak, viszont remek lehetőséget nyújtanak repuépítésre és commendationök gyűjtésére.


Scum and Villainy


Az új operation a legjobb az eddigiek közül! Sok boss, remek mechanikák, tele van meglepetéssel az egész, messze túllép a sima tank&spank keretein, gratula, BioWare!Távcsövek és droidok


Sokan figyelmen kívül hagyják őket, ami nagyon nagy hiba, hiszen ezek a kiegészítő rejtett fénypontjai. A két questline egyszerűen zseniális! Nyomozgatósan, keresgélősen indulnak, bejárjuk gyakorlatilag az összes bolygót – itt nem szabad feladni! :) Nagyon hosszú sorozatok, de az egyik legjobb szórakozást és élményt nyújtják, amit valaha MMO-ban átéltem, bár a jutalmak sajnos nem tükrözik ezt. A SaV-ben tapasztalt kreativitás itt is tobzódik, nem tudom, kinek köszönhetjük, de még soksoksok ilyet akarunk, köszi! :D A nar shaddaa-i jelenet mármár kalandjátékos magasságokba emeli az egészet, ha nem akarod lelőni magadnak a látványt, ne nagyítsd ki a képeket (az utolsó kép a SaV nagyban)! :)
Régészkedés


A távcsövezés-droidozás közben felszedett skilljeinkkel fincsi armorokat és speedereket bányászhatunk ki magunknak, ha elég türelmesek vagyunk. :D Tipikus időrabló tartalom, de ugye mindenki ismeri az érzést, hogy a következő próbánál tuti kiesik… :P


GSI


A napi questekkel reput és commendatiönöket gyűjthetünk, szintén a távcsövet és a droidot használva. Aki szereti a napizást, ezt is szeretni fogja.


Egyebek


Új, trükkös helyeken lévő datacronok, HM flashpointok és a milliónyi achievement garantálja, hogy akkor sem maradunk feladat nélkül, ha minden fenti dolgot elintéztünk. Nyilván itt már belép a grindfaktor, de ez minden MMO sajátja, mondhatni, vele jár.


Összefoglalva: a kiegészítő sokkal többet kínál, mint azt első látásra gondolnánk, szerintem a játék eddigi, a sztorikon kívül legjobbnak nevezhető részeit itt találjuk, kihagyhatatlan vétel (ráadásul nem is drága)!


Nektek hogy tetszett? :)

Napló:

Merras [tag] Naplózva: 2013-04-30 11:07

Makeb storyline kellemes, nekem tetszett a birodalmi és a köztársasági része is. A main (republic) karakteremmel 52. szinten estem neki a bolygónak, közben XP gyűjtés céljából csináltam Black Hole / Section X / PvP / FP köröket is, megcsináltam klántársakkal a heroicokat is, úgyhogy pillanatok alatt felmentem 55. szintre. A birodalmi karimmal ennyire nem voltam maximalista, vele csak a fő sztorit meg egy-két útbaeső side questet csináltam meg. Így 53. szinten sikerült befejeznem a dolgot. Mivel neki csak tionese cuccai voltak, illetve planetary commendationből pár rakata szintű modja, ezért érezhetően nehezebbek voltak a küldetések. (Republic karim black hole / campaign cuccokban volt, vele néha már unalmasan könnyen ment a dolog: AoE, AoE, AoE, és még egy kis AoE.)

A bolygó szép, a küldetések rendben vannak. A sztori végi főboss a birodalmi oldalon klasszikussal nehezebb, mint a köztársasági oldalon, amiben nem nagyon értem a logikát. (És itt nem a gearbeli különbség miatt, hanem a mechanikai dolgok miatt).

Seeker droid: menjenek ezzel a questline-al a mindjártmegmondomhova. :) Fogták a HK-51-es küldisor legundorítóbb, legunalamasabb, legidőrablóbb részét, és csináltak belőle egy külön minijátékot? Ez nekik fejlesztés???? Ezt merik contentnek nevezni? Agyam eldobom. Ezért a szívásért cserébe pedig a GSI-s cuccok nem jelentenek valami nagy durranást. Néhány átszínezett cucc, hurrá. A jó cuccok amúgy is majd Cartel Marketből jönnek.

Macrobinocular: Hát ez se egy nagy durranás, de legalább nem is olyan idegesítő, mint a seeker droidos baromság.

Az operationt még nem próbáltam, de bizom benne, hogy az jó.

Összefoglalva: a kiegészítő megéri az árát, jó szórakozást nyújt (kivéve a seeker droidos marhaság). Viszont ez önmagában kevés ahhoz, hogy fenntartsa az SWTORt: negyed-fél évente kellene jönnie hasonló méretű tartalomnak ahhoz, hogy ne égjen ki a dolog.

Naplózva: 2013-04-30 11:09 [admin] Nephin

Ne add fel az elején a távcsövezést/droidozást, ha túljutsz a keresgélős részen, jön a pure fun! :)

Rasca [tag] Naplózva: 2013-04-30 11:15

Nekem bejott a kieg (De szerintem beszelhetek a guild neveben is Insomniac Brotherhood), kulon orom hogy vegre az engame geart nemlehet kraftolni…azaz 72es modoknak van vmi erteke es nem penz/ido kerdese megszerezni:P
Amit hianyolok egy moci mint pl. a fekete amit a 3 OP HM-ert kaptunk… vagy egy minipet ami lehetne egyedibb pl. tfb HM-bol…

MIvel engem inkabb az OP erdekel a storyrol nemigen tudok nyilatkozni :P spacebar
grind es kveszt a szukseges rossz szamomra :)

Achivment jolesz :) …de kene majd bele nemi csavar hogy old meg a bossokat mas sorrendben lasd warlordokat. mert azert hm-ben ha elolvasod micsinalj veluk first pull=first kill valljuk be nem kihivas…

varom a fodraszt :P

Roviden ennyi
Udv
Rasca
Insomniac Brotherhood
http://www.inso.hu

KoWa [tag] Naplózva: 2013-04-30 11:55

Seeker droid. Droidoknak való elmebeteg faxság, MIntha a WoW-os pandarias baromságokat látnám lemásolva.
távcsövezés… Anyádat bioware
Makeb. 4 óra tiszta játékidő HURRÁ!
Makeb napi questek. Stage2 csak egy laza 1.5 órás az egyik és ad 3 tokent. KÖSSZ!
Acsik: Ölj meg 10-100-1000 patkányt. Gyűjts össze 10-100-1000 patkányfarkat. Csak nekem olyan ismerős?

És akkor a repu vendorokban kapható gyönyörűségesen szép páncélokról nem is ejtettünk szót…
Összegzés: Jogos a 2 pont. 2700 forintér nem is vártam többet. És előre félek a jövőtől.

Merras [tag] Naplózva: 2013-04-30 12:12

@Rasca:
“kulon orom hogy vegre az engame geart nemlehet kraftolni…azaz 72es modoknak van vmi erteke es nem penz/ido kerdese megszerezni:P”

Ezzel nem értek egyet, szerintem pont hogy kellene adni valamit a craftereknek, amiben ők a jobbak. Megint ott tartunk, hogy a Biochemnek van a leginkább értelme:
- saját karin tudok használni reusable cuccot
- a kék verziót meg folyamatosan el tudom adni GTN-en.

Amiből még pénzt lehet csinálni, azok az augmentek, oszt csókolom. Szerintem kimondottan az kellene, hogy igenis legyen szakmánként egy-két olyan cucc, amit a legelhivatottabb crafterek tudnak megcsinálni ÉS jobbak, mint ami raidből kiesik.

Rasca [tag] Naplózva: 2013-04-30 13:58

@Merras
Crasfterek most is elegge megszedhetik magukat a 69es barrel es hiltek gyartasaval, nembeszelve az augment es hozza tartozo kit-el. ha van merszed betorni a cuccot kiesik a reci mar gyarthatod a 69-es cumokat. akinek van penze megveszi.

Amit te mondasz nemzarja ki azt amit en mondok…enis adnek a craftereknek 1 cuccot mondjuk egy fejest, bracert vagy ovet peldaul ami jobb vagy ugyanolyan mint a 72es es termeszetesen bound. Azert hogy legyen ertelme azzal a szakmaval is foglalkozni.

Aki vegig csinalja az OP-t most HMben es feloltozik 72-be azon latszodjon hogy igen O megcsinalta!
De ne rohangaljon mar mindenki full OP gearben aki megcsak nemislatott belulrol OP-t, csak azert mert van penze megvenni a kiegeszitoket. Nem mintha olyan nehez lenne a HM OP, de akkor is.

Arem [tag] Naplózva: 2013-04-30 14:13

A bolygó sztori jó volt. Távcsövezni még nem álltam neki (túl sok WZ-t nyomok :) ). Amit egy kicsit sajnálok, hogy effektíve kevesebb HM FP lett. Persze tudom, hogy jött plusz négy, de mivel a level 50 HM-ek nevetségesen egyszerűvé váltak, így amit érdemes csinálni az négy. Szivem szakadt bele, hogy Malgust nem kellet lelökni, mivel egyszerűen le-DPS-eltük. Jobban örültem volna, ha mindegyik FP-nek van level 55 változata is (bónusz mechanics nélkül is akár, mindössze felturbózva a dögöket). Na mindegy, talán lesz belőlük idővel nigthmare mód.

Arem [tag] Naplózva: 2013-04-30 14:14

Összeségében nagyon pozitív véleményem van erről a kiegről (kicsit hosszú lett a nyavalygás rész, így lehet, hogy ez nem jött le :) ). Megérte a pénzt.

Csaba95 Komáromi
Rhalkony [tag] Naplózva: 2013-04-30 14:23

Mennyibe fáj annak, aki korábban előfizetett, de most f2p ?

Arem [tag] Naplózva: 2013-04-30 16:15

OFF: aki még nem tudná van egy bolster bug (hivatalosan is bug, de nincsen ETA). Amennyiben Wz közben veszed ki az augmenteidet az implantból vagy fülesből, akkor az szép kis primary stat bónuszt ad (expertise csökkenés nélkül).

Itt a link akit érdekel:
http://www.swtor.com/community/showthread.php?t=630529

Naplózva: 2013-04-30 16:36 [admin] Nephin

Fujjfujj exploit, csúnyacsúnya Arem…

Tamás
Wacho [tag] Naplózva: 2013-04-30 17:05

Kicsit elfogott a lustaság a komment olvasáshoz, majd pótlom.
Személyes véleményemet itt-ott már megfogalmaztam, de én is összegezném:

Makeb: eszelős jól néz ki a bolygó, sokkal gyengébbre számítottam. A sztori tetszett, bár még csak repes oldalon csináltam végig. Viszont komolyan megizzasztott lvl 53 magasságában azoknak a bányagépeknek a kiiktatása nem teljes tionese gear-el. Lvl 50-es gear oda már egyértelműen kevés volt, viszont nem esett elég cucc, hogy részben legalább felszereljem magam hozzá.
A távcsövezés és droidozás összességében tetsztett, bár a droidosnál sokat anyáztam, mire rájöttem, hogy is kell azt használni. Sajnos mindkettővel elakadtam, mert idővel HC-ba torkollott, amihez nincs társaságom, random playerekkel meg nem szívesen kooperálok. Ráadásul az az ugrabugra elem droidosnál azon az űrállomáson a másik – datacronoknál is utálom, egyéb questbe köszönöm, nem kérek belőle, úgyhogy az is áll nálam resetelve. Addig nagyon élveztem azt is.
Op-ot még nem próbáltam, de eddig még egyik op-ot sem, úgyhogy volna mit pótolnom. Fp-kkel hasonlóan.

ayla [tag] Naplózva: 2013-04-30 17:26

makeb nekem is tetszett az elejen, de amikor mar a hatodik tok ugyanolyan “finomitot” kellett beszkennelnem aztan kinyir a vezerloteremben a sokasos sereget… na ott mar erosen szakadozott a cerna. erre tett meg egy lapattal, hogy ide-oda es vissza-vissza kuldozgettek a mapok kozott. eleve nem tetszik ez a hosszu es keves kuldisor elvu megkozelites. a regi, kveszthubos jobban bejott. nem kell eroltetni, magamtol is vegigjarom majd a mapokat.

a tavcsoves es askalos kuldisorrol: draga es megszokott fanyalgok! nyilvan az elso bolygokat sem csinaltatok vegig, mert akkor tudnatok, hogy minden ilyen csokor utan jon a logikai-ugyessegi resz. indiana jones jatekok mondnak valamit? point&click jatekok? kalandjatekok? tudjatok, amikor targyakat kell osszeparositani, vagy megfelelo sorrendben hasznalni. na ezt hagytatok ki es emiatt kuldozgetitek a biot melegebb eghajlatra. vagy lehet, hogy pont ez nem ment, mert gondolkodni kellett volna? :P
tegnap fejeztuk be guildes csapattal mindket sor hc4es zarokuldet (3 kuldi konkretan). azt a visitozast, oromujongast es mindenre racsodalkozast… reg hallottam ilyet. ja es nem tartom amatornek a csapatot, de igy is jo 3 oraban volt. en egy percet sem sajnaltam.
anyu, csak nem ez volt a vegso inspiracio a cikkhez? nekem emiatt at kellett szabnom az uj videot, mert mindenkeppen helyet akartam benne szoritani.

hc-k elegge gyengusznak tunnek. mondjuk kraftolhatobolo a full maxos cucban vatam neki es eleg koran, igy a kocka (ertsd skilles :P ) tarsakat kaptam rendszeresen. cademimu bonus bossatol eltekintve vipe nelkul sikerult rajonnom: miben is lett bonyibb es kell maskeppen csinalni a normal modokhoz kepest. sokkal kemenyebbre es tobb viipera szamitottam.

egy dolog miatt viszont nagyon kiakadtam a kieg kapcsan: allitolag veletlenul kimaradtak az uj speederek kulcsfontossagu alkatreszei… o, hat persze… inkabb vallaltak volna fel, hogy nem akarjak azonnal odaadni es hogy az elso het vegere mindenki ezzel szalatgaljon. mert nekem kb 6-8 oramba telt az eddig bentlevo 3 alkatreszt kiasni ahhoz a mocihoz, ami tetszik.
ez igy, es ezzel a hazugsaggal ritka gennyes es gerinctelen dolog volt.

Ádám Dér
oldadam [tag] Naplózva: 2013-04-30 22:11

Kiváncsi vagyok, mivel rukkolnak elő legközelebb.
OFF(1) F2P-vagyok és azt szeretném megkérdezni, hogy ha én vagyok a guild leader (van közöttünk fizetős tag is, ő megkapta a guild master alatti rangot, apropó, megvettem a GTN-en azt a CC-s itemet, amivel én is használhatom a GB-t és el is toltam magamon.)
OFF(2) Ha jól tudom, ha bizonyos feltételeket teljesítünk, kapunk CC-t. Na ez velem is megtörtént, már van 140DB, de szeretném megtudni, hogy összesen hány darabot szedhetek így össze 1 accra, illetve, hogy mik a “küldetések hozzá”
Válaszaitokat előlre is köszönöm.

ayla [tag] Naplózva: 2013-05-01 01:29

az elso kerdest nem iagazn ertem. illetve inkabb azt: mit is kerdezel?

cc-t az acievmentekert kaphatsz. nezegesd at oket, es ha van, akkor a jobb also sarokban latod a jutalmakat. meg nem mondom pontosan melyek ezek, de a dulfy.net-en van cikk hozza reszletes listaval es tablazattal.

Han Soral [tag] Naplózva: 2013-05-01 09:55

Azt hiszem én is írok pár sort erről a híres nevezetes kiegészítőről. Makeb, hmm… Szép kis planéta le kalappal Bioware, gratulálok. Nekem nagyon tetszik. A táj szép és változatos, a élővilág fajgazdag és veszélyes, remek. :)

Egyelőre a köztársaság oldalán befejeztem a storyt. Tetszett. Valamivel “mozisabb” élmény, mint az alap storyk, ami jó volt. Örültem, hogy a karakter nem mindig ugyanazokat a sablon szöveget ismételgeti. Sajnos az elvárásaimhoz képest még mindig kicsit átlagos. Nem volt a történetben semmi húha ez aztán nem semmi csattanó, vagy trükk. Kisebb meglepetések ugyan voltak, de ez nem hoz lázba. Toborro-ban meg egyenesen csalódtam. A Rep oldalon egy nagy nulla. Többet vártam.

Az átkozott mobok! Remélem nem ez lesz az új tendnecia!? Section X óta utálom, hogy minden 10 m-en meg kell állnom harcolni, és itt Makeben ugyanez a helyzet! Utálom! Igaz nincsenek sokan, de pont olyan helyekre vannak téve, hogy mindenképpen foglalkoznod kell velük. Időhúzás semmi más!

HM Fp-k még nem próbáltam őket, gearem sincs hozzá egyelőre. Új OP, még a régieket sem csináltam meg, mit akarnék én az újtól?
Napi questek, eltekintve a nem-véletlenül gócpontokba, időrablás céljából elhelyezett moboktól egészen gyorsan egyszerűen megoldható küldiket kaptunk.
A Seeker és macrobinocular missziókat próbáltam, jó ötletnek tartom, hiszen a “régi” bolygók sem vesznek a feledés homályába, ugyanakkor a droidos küldik egy idő után az idegeimre tudnak mászni, főleg, ha 2 órán át nem találok semmit! Eltekintve a nyilvánvaló időhúzási szándéktól jól elszórakoztam vele.

Összefoglalva a kiegészítő nem rossz, bár még nem az igazi, az irányt már megtalálták. Azonban nagyon remélem a következő valamivel több bolygót fog tartalmazni, és folytatják a Class storykat is. Amennyiben nem, akkor számomra nincs túl sok értelme maradni, különben is igazán rakhattak volna bele egy-egy rövid testre szabott missziót.

Flemian [tag] Naplózva: 2013-05-01 10:12

Jobban belemélyedve alapvetően nekem is inkább pozitív az élményem, mint negatív, bár javarészt nekem a skillek felhúzása, craftolása nyújtotta el az endgame-t, illetve az ezekből történő gearelés (a napi questek mellett).

“F2p játékosok valószínűleg nem jutnak el az 55-ös szintig pluszmunka nélkül.”
Ezzel a mondattal viszont vannak fenntartásaim. Előfizetőként is csak 3 szintet kaptunk végig restedben a teljes sztoriért, kétfősökkel, minden bónusz mission-nel együtt. A maradék két szintet (ugyancsak restedben) a napi questeléssel és napi instákkal voltunk kénytelenek kiegészíteni, ez pedig több időt vett igénybe, mint a történet végigjátszása.

Egy valamit még külön kiemelnék: a történet ott rontott szerintem, hogy köztársaságiként szó szerint gagyinak tűnik a vége, ahhoz képest, ahogyan kezdődött. Erre a történetre magyarázatot ad a birodalmi questlánc, ezért mielőtt legagyizná más is (mint én), játssza végig a másik oldalt is, az megmagyaráz mindent!

Ádám Dér
oldadam [tag] Naplózva: 2013-05-01 14:41

Úgy értettem, hogy ugyebár F2P-játékosnak csak 200k credit lehet a guild bank pedig 600k-ba kerül. Arra lettem volna kíváncsi, hogy én csinálhatok-e bankot, ha már a Carteles cuccot unlockoltam.

Tako [tag] Naplózva: 2013-05-02 13:18

Rövid vélemény macsebről:

pro:
-Jó sztori mind2 oldalon. (for the empire!)
-Tágnak látszó közepesen nagy terület.
-Az új ops jó, nekem bőven elég is, de a keménymagnak nem tom elég lesz-e.
-A makeb utáni 2 küldetéslánc a seeker droiddal meg a távcsővel. (de nem ám a keresgélős részek!)

Amire nem tudom mit mondjak az az idegesítő minijáték, ami amúgy minden mmo-ban benne van, mintha kötelező lenne… Néha jó, néha az idegeimre megy.

kontra:
-Nagyon kevés új FP és azok is a régiek 55-ös szintre.
-Nincs új wz.
-Nincs értelme wz-re menni, mert nem lehet értelmes cuccot kivenni és ott a bolster is…
-Még mindig nincs wpvp.
-Túl hamar véget ér a Makeb sztori, meg az egész makebes fejlődés.

Daventos [tag] Naplózva: 2013-05-02 19:45

Sajnos még nincs 50-es karim, de már közel járok hozzá

 

Az üzenet írásához be kell jelentkezni. Ha még nem regisztráltál, kattints ide.

  • email
  • LinkLog
  • WiW
  • Twitter

Magyar szerverek listája

PvP szerver: Tomb of Freedon Nadd
PvE szerver: The Red Eclipse
RP-PvE szerver:The ProgenitorMagyar chatek
The Red Eclipse köztársasági oldal: Hungarian
The Red Eclipse birodalmi oldal: Hungarian
Tomb of Freedon Nadd köztársasági oldal: Hungarian és Alliance
Tomb of Freedon Nadd birodalmi oldal: Hungarian
The Progenitor köztársasági oldal: Hungarian

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Linkek

Címkék

Hírarchívum