» SWTOR Insider – 2014. május Star Wars: The Old Republic Hungary: Magyar SWTOR fansite

Regisztráció

Legyél Te is tagja a Star Wars: The Old Republic magyar rajongói oldalának! Regisztrációd segítségével hozzászólhatsz a bejegyzésekhez, hírlevelet kérhetsz, valamint egyéb extra funkciókat haszálhatsz! Tovább a regisztrációhoz »

SWTOR Insider – 2014. május

Galactic Strongholds, ranked PvP season 2, Cartel Market és a többi.

Napló:

Dualface [tag] Naplózva: 2014-05-17 11:53

Annyira elszomorít amit ezzel a játékkal csinálnak :(

Az újdonságok nagy része, hogy milyen új vanity petek, mountok/speederek, kerülnek be a cartel marketbe. A valós tartalmi fejlesztés hírértéke és minősége ezzel egy szinten van. Komolyan a vanity petek reklámozásával akarják életben tartani a játékot?

Kowamano [tag] Naplózva: 2014-05-17 19:46

1: Dual : Ha a kupleráj nem megy nem a bútort kell lecserélni hanem a kurvákat… de itt már a kupit is le kell bontani…

2 Nephin szánalmas hogy letiltottál… :P

Arem [tag] Naplózva: 2014-05-20 15:12

Milyen elegánsan mentek a hutball videók, mialatt a ranked pvp-ről beszéltek. Az ember azt hinné nem csak arénában van ranked pvp. :)

Én amúgy optimista vagyok. A 2.8-ban brutálisan elinflálják az ultimate commedation-t, ami szerintem annak a jele, hogy közeledik a következő +5 szint-es kieg. Na meg nagyon közelednek ahhoz a 3.0-hoz.

Archetiz [tag] Naplózva: 2014-05-20 18:16

Arem: Nem elkeseríteni akarlak, de épp a múltkor olvastam a fórumon valamelyik dev post-ban, hogy az idén már valószínű nem jön a +5-ös kieg., viszont szurkolok, hogy neked legyen igazad. :)

Arem [tag] Naplózva: 2014-05-21 10:53

Végül is ezt jelenti az optimista, hogy a jelek ellenére is a jót feltételezi. :D

Vrungel [tag] Naplózva: 2014-05-21 12:49

Most komolyan: (volt) guildem, a Resonance SWTOR szekciója most hibernálta magát “bizonytalan időre”, mint ahogy az egész magyar közösség is romokban hever. Ugyanúgy globálisan is a Fleet és az endgame helyszínek látogatottságából is erre lehet következtetni. Nagy kár, hogy ezt a játékot már jó ideje nem, mint MMORPG-t fejlesztik, hanem 100%-ban arra mennek, hogy miként lehet még belőle minél több pénzt kisajtolni, mielőtt végleg bezárnák a boltot, ami szerintem idő kérdése. Az idei évben ugyanis számos olyan MMO megjelenés volt és lesz, ami szerintem végleg “beteszi a kaput”.

Pacho [tag] Naplózva: 2014-05-21 13:18

Tegnap TOFN-en magyar idő szerint este 9:00kor 158 ember volt a fleet1-en, és 41 a fleet2-n republic oldalon.
Ezek a statisztikák sokat mondanak:
http://www.torstatus.net/tomb-of-freedon-nadd/history/7d#!/tomb-of-freedon-nadd/24h/30d

Jelenleg 1.32 a TOFN átlagos telítettsége, ezzel a leggyengébb EU-ban jelenleg, pedig anno ez volt a legnépesebb pvp szerver.

Amikor 2012-ben megvolt az első nagy szerveröszevonás és 180 szervert bezártak akkor a legnépesebb azok közül 1.12-es számmal rendelkezett.

Ha így megy tovább akkor legkésőbb ősszel további szerverösszevonásokat kell csinálniuk.

Az apadó létszámot remekül mutatja pl. a GTN is: míg a TOFN-en 3,7 millió volt múlt héten egy artifact equipment unlock accountra, addig a Harbringeren (US) 750k.

Szűkül a piac, mennek fel az árak, csökken a kínálat és a kereslet is.

Vrungel [tag] Naplózva: 2014-05-21 13:59

Én a TRE-n vagyok fönn, de ott sem jobb a helyzet: http://www.torstatus.net/tomb-of-freedon-nadd/history/7d#!/the-red-eclipse/history/7d
Az a baj, hogy lassan nem nagyon van mit mivel összevonni, csak nyelvi támogatás, vagy játékmód megszüntetésének árán.

Pacho [tag] Naplózva: 2014-05-21 14:16

Szerintem a PVP szervereket fogják “beáldozni” hosszabb távon, ebben a formában ahogy most van nincs sok értelme pvp szerveren játszani, ha csak valaki nem élvezi azt, hogy lvl55-ös max pvp geares emberek dekkolnak tattoine/alderran bázisainál is ölik a 25-ös, 30-as karikat.
Open world pvp nincs, max gankfest.

Persze ezt az összevonást is el fogják húzni addig amíg el tudnak adni elég szerver transfer passt (mennyi most egy 1500CC? 2000 CC?).

metalharcos [tag] Naplózva: 2014-05-21 23:55

A red eclipse szerveren vagyok (angol, pve) és nem mondanám hogy pangás van, estefelé már azt mondanám hogy a flotta zsúfolt. Egyébként igen, ha a játék haldoklik a pvp szerverek fognak leállni előbb.

Fassbender [tag] Naplózva: 2014-05-22 08:45

@Vrungel: mégis melyik megjelenő MMO-ra gondolsz? TESO vagy a Wildstar? A TESO egy vicc, a Wildstar meg teljesen más célközönség.
Vége van már azoknak az időknek, amikor csak egy MMO-val játszik az ember…akkora a választék, hogy van bőven mit kipróbálni.
Az már más kérdés, hogy egy új kieg +10 szintemeléssel legalább bőven elkellene a játéknak. Ez a házalós cucc egy nagy vicc. Inkább vitték volna tovább az űrhajós részt PVE tartalommal.
Openworld PVP meg sehol nincs. Lineage 2-ben volt anno, meg az AION-ban de akkor meg az volt a baj…

Vrungel [tag] Naplózva: 2014-05-22 10:43

@Fassbender: abban egyetértünk, hogy a TESO egy vicc, ennek ellenére (érthetetlen módon) mégis egy csomó játékost szipkázott el az SWTOR aktív táborából pont a Resonance-en belül. Aztán tényleg ott a Wildstar, amely pedig az én fantáziámat izgatja. Aztán: FF XIV ARR, amit olyan szinten sikerült kipofoznia a Square Enix-nek, hogy sokan olyan véleményt fogalmaznak meg különböző fórumokon, hogy nem játszottak ilyen jót a kasszikus WoW korszak óta. Meg ha már a WoW szóba került, Warlords Of Draenor kiegészítő év végén. Ez éppen elég nagy kínálat ahhoz, hogy mindazok a játékosok továbbálljanak, akik nemcsak a jó pénzért árult cosmetic itemekkel akarnak villogni, hanem játszani is szeretnének. Nem űrhajós Battlefield-el, hanem MMORPG-vel…

Fassbender [tag] Naplózva: 2014-05-22 12:02

@Vrungel: azért azt se feledd, hogy minden új MMO-ba sokan beszabadulnak, mert ki akarják próbálni, de ez még nem jelenti azt hogy tartósan ott is maradnak!
TESO BETA-n voltunk, de elképesztően ratyi lett a játék! Meg sem közelíti a Skyrim hangulatát. Az animációk meg egyenest kacagány szintűek. Ráadásul sokba kerül…
A Final Fantasy a másik vicc nálam. A WoW-tól már iszonyodom, és nem vagyok akkora sznob hogy huszadjára is lehúzzák rólam a rókabőrt. Aki fan az eddig is azzal játszott és remélem jót is játszik vele.
Én a magam részéről most pihentetem az effajta játékot. Több új MMO-ba pedig már nem fogok belekezdeni ebben az életemben ezt eldöntöttem! :D

Tamás
Wacho [tag] Naplózva: 2014-06-09 11:24

Te jó ég. Egy hónapja nincs új hír. Pang az élet? Mióta átálltam a WoT-ozásra, erősen visszaesett itt is az élet.

Naplózva: 2014-06-13 08:42 [admin] Nephin

A TOR pang, legalábbis a magyíar játékosok között biztosan. Személy szerint hihetetlenül élveztem a f2p időszak előtt, aztán még a bejövetele után is egy ideig, de mikor egyre inkább kezdett átcsúszni a cartel marketes frissítések időszakába, először csak nem fizettem havidíjat, aztán kedvem sem volt belépni. Ez nyilván az oldalra írt cikkek számán is észrevehető.

Ilyenkor óhatatlanul más játék után néz az olyan egyszeri MMO-függő, mint én. Kipróbáltam a Wildstart, de sajnos bealudtam (szó szerint! koppantam az asztalon!) a tutorialon, két bétaciklus alatt küszködtem át magam a bolygóra, de valami rettenetes volt. Ennyire még egy MMO-t sem untam, de persze ez az én véleményem csak.

Ott van az ESO. Imádom az Elder Scrolls “mitológiát”, bétáztam is, preordereltem is, engem lenyűgöz, gyönyörű, részletes, a zene egy álom, sztoriorientált, érdeks, rengeteg lehetőséget ad. Bugok vannak, de hol nincsenek, a fejlesztők folyamatosan javítanak, update-elnek, egyelőre tartják a beígért rendszeres kiegészítéseket, a support eddig még mindig válaszolt maximum pár órán belül, a PvP is jó – nekem nem kell több. Remekül kikapcsol és szórakoztat. Akik leszólják, sokszor személyes tapasztalat nélkül, azok kb. ugyanolyanok, mint a TOR indulásakor a haterek, ha emlékeztek: vagy ki sem próbálta, vagy teljesen mást várt és a frusztrációját a játékon vezeti le, vagy csak sima troll, plusz ott a kisebbség, akinek simán nem jön be, mert nyilván ilyen is van. Az, hogy emiatt egy réteg miért ródsózza körbe a netet az ESO esetében is, mint a TOR-nál, az még mindig rejtély számomra, de ez egy cseppet sem zavar a játékélményben. Haters gonna hate. :)

Jön majd a Star Citizen, a Division, a sok remek single player játék (Torment, Dreamfall stb.), szóval elég rendesen fel kell kötnie a gatyáját a TOR-nak, hogy még egyszer pénzt áldozzak rá. Ennek ellenére továbbra is fenntartom, hogy az eredeti, havidíjas verzió az egyik legjobb volt a piacon.

@Kowa: magasról letrutyizom, hogy szerinted mi szánalmas és mi nem, ha úgy van, akkor az összes alregedet kivágom és ennyi, de kb. semennyire sem érdekelsz, csak néha sajnállak, vacak lehet neked.

No, úgy döntöttem, havi összefoglalókat fogok csinálni a TOR-ról, úgysincs sok hír mostanában. Az elsőt elméletileg most hétvégén.

Ferenc Fizl
nicker [tag] Naplózva: 2014-06-13 12:04

Én személyszerint a dulfy-n szoktam toros híreket olvasni, napi rendszerességgel frissítik, van bőven újdonság, és lesz is. Ajánlom mindenkinek, aki szeretne értelmes dolgokat olvasgatni a játékkal kapcsolatban, illetve nem csak ide nem illő zenéket meg hasonló hülyeségeket szeretne nézegetni.

Valamint, a cikkekhez való hozzászólások is valami furcsa okból adódóan nem abból állnak, hogy mennyire szar a tor; úgy, mint pl. itt, ahol a kommentek 95%-a a játék lehúzása. Nyilván ez sem dobott az oldal népszerűségén sokat.

Az viszont, egyenesen feldühít, hogy havonta 1x mikor kb megnyitom az SWTOR.HU- oldalt, ami tulajdonképp az 1. számú magyar TOR-os oldalnak van feltüntetve, semmi kedvcsinálót vagy hasonlót nem találok, hogy esetleg valakinek meghozza a kedvét a játékhoz. Sőt, ha szerencsétlen elolvas egy cikket, csak azt látja, hogy a főokosok, akik ki tudja minek járnak ide, leosztják az oldalt, a cikkírót és a játékot magát.

Ennél fogva, én csak annyit kérek, ha már az SWTOR.HU címet lefoglaltátok, és ***tok értelmes infókat berakni a játéktól (leveling guide, build és gear tippek, event leírások) szóval értitek.. hasznosakat, akkor legalább szüntessétek be, mert inkább ne legyen magyar nyelvű, mint ez a trehány megoldás.

Ferenc Fizl
nicker [tag] Naplózva: 2014-06-13 12:13

Ez az oldal pont addig volt a kedvencem, ameddig a játék meg nem jelent. De milyen érdekes, hogy külföldön valahogy nem az van, hogy OMG nem annyian játszanak a tor-al mint a wow-al úgyhogy ez egy szar, hanem inkább azon vannak, hogy az emberekkel megszerettessék.

Az a különbség, hogy akik ott írkálnak, valóban szeretik a játékot. Itt meg olyanok írkálnak, akik zsigerből gyűlölök, mert nem wow, mert EA, mert cartel coin vagy mert nem tetszett az ízlésüknek.

A legmegnyugtathatlatlanabbá (biztos van ilyen szó.. kell lennie) ez tesz engem. Szerinted, én ezért nyitom meg ezt az oldalt? Kíváncsi vagyok a játékkal kapcsolatos dolgokra. A trollokat leszámítva mindenki ezért nyitja meg ezt a krva oldalt könyörgöm. Nem rockzene linkek miatt.. Nem amiatt, hogy azt olvasgassuk, hogy mennyire szarok vagyunk, mert ezzel játszunk, és mennyire kizsákmányol minket az EA. Az oldal látogatottsága és népszerűsége Többek Közt azért esett vissza a magyarok körében, mert a legpotenciálisabb médium (ti bmeg) elcsesztétek a játék marketingjét, és lehúzó kampányt csináltatok belőle.

Ferenc Fizl
nicker [tag] Naplózva: 2014-06-13 12:31

Még annyit leírnék, hogy ez a nincs sok hír mostanában.. most jött ki a 2.8, plusz lényegében egy egy egész nyáron át tartó event. Ja hogy erről a magyarul informálódóak így nem tudnak? A dupla ranked comm.ról sem? A madness rework? A nagy cartel market leértékelés, amik óránként változtak és kb ingyen volt egy csomó tök király cucc?

Olyanokba bele se folyok, hogy kifirkantani a dev streamek időpontját.. a hk questhez egy leírást mert sokaknak nem megy, a Kuat ship assembly leírást mert sokaknak nem megy.. mikor van a bounty contract event.. stronghold videói? Group finder patch?

Az oké, hogy nem szeretnél vele foglalkozni, de ne mond már, hogy alig van valami, mikor az eddigi eseményeknek és tartalomnak is csak egy nagyon minimális kis százalékát tetted ki.. Arról már ne is ejtsünk szót, hogy az oldal almenüit nem is frissítettétek a megjelenés óta. Ne haragudj, de ez így borzasztóan igénytelen.

Persze, nem várok olyan profizmust, mint mondjuk a már említett dulfy-nél, hogy a classokra lebontva írjanak rotákat és megmagyarázzák, hogy mit miért, vagy, hogy a cantina tour adatait megosszátok, de kérlek.. könyörgöm vegyétek figyelembe, hogy ha valaki aki magyar, kipróbálná a játékot, vagy egy magyar közösséget keres, akkor ELSŐNEK EZT AZ OLDALT TALÁLJA MEG és ennek megfelelően tartalmat kreálni. Ne ijesszétek el az embereket legyetek kedvesek.

Köszönöm.

Tamás
Wacho [tag] Naplózva: 2014-06-13 17:46

nicker: amíg havidíjas volt a játék, addig minden hónapban befizettem az apanázst, mert élveztem (a rendkívüli karbantartásokat leszámítva). Amióta f2p a játék már elveszett belőle valami, ami miatt először egyre kevesebbet játszottam vele, majd tavaly ősszel végleg ráhagytam. Nem tudom te hol látod a kedvcsinálást, de én ingame és swtor.com-on egyformán nem leltem meg benne azt, ami arra késztetne, hogy maradjak. Mivel az elmúlt másfél évben zömében a CM tartalmat bővítették, érdemi fejlesztés nélkül, valamint nem tették lehetővé, hogy egy játékos szólózva is képes legyen érvényesülni max. level-en, plusz a f2p igazságtalan kidolgozása számomra inkább csak taszító volt, mint vonzó. Utóbbival kapcsolatban csak annyit még, hogy egy ideje sajnos nem engedhetem meg magamnak a havi díj fizetését. F2p módban próbálkoztam egy darabig, de csak felidegesített, hogy mindenért külön kell fizetni, ha előre akarok jutni, mivel lépten-nyomon falakba ütköztem: xp nerf, kredit-hozam nerf, limitált kredit birtoklás, mail-tiltás, epic cuccok használatának unlockoláshoz kötése, stb. Szóval a f2p továbbra is azon a szinten van, ahol két éve elkezdték, amikor lehetővé tették kedvcsinálónak lvl15-ig a kipróbálást ingyé. Csakhogy nekem nem egy lvl50-re maximalizált demó kell, főleg, hogy a játékot anno még kemény tizenezerért ki kellett fizetni.
Szóval élveztem a játékot, amíg élvezhető volt. Az új tartalmak nem tudnak meghatni. Az űrcsata volt az utolsó, ami érdekes volt annyira, hogy belogoljak, de sajnos az is csalódás volt. Ettől függetlenül igyekszem figyelemmel kísérni a játékot, hátha egyszer még kedvet kapok rá újra.

Tamás
Wacho [tag] Naplózva: 2014-06-13 17:50

Nephin védelmében még annyit, hogy ha elolvastad volna kedves nicker, amit írt, akkor látnád, hogy jóformán ő tartja karban az egész oldalt, és ő is elkacsingat más játékok felé. Amúgy én is észrevettem, hogy igencsak megritkultak a hírek, de ezt betudom az általános érdeklődés csökkenésnek. Ha nem tetszik az oldal, nyugodtan csinálhatsz másikat.

Ferenc Fizl
nicker [tag] Naplózva: 2014-06-13 23:23

Először is nem bíráskodni akartam Nephin felett, ha elolvastad volna kedves Wacho, amit írtam, akkor láthattad volna, hogy azt írtam, hogy akkor inkább hagyja a frászba, mert részben a trollok részben a nagy büdös semmi miatt nem éri meg.

Eszemben sincs másikat csinálni, csak az a bajom, hogy a 100% negatív hozzáállás miatt az emberek fejében egy ferde kép alakul ki a játékról.

Én sem vagyok előfizető, néha be-be fizetgetem, ha épp van rá, most épp nincs. De így is tudok játszani ezt értékelem. A lvl55-ös LILA beváltott cuccokhoz nem kell artifact auth. szóval az spórólás, az xp nerf lényegtelen, mert sok xp boostot kapsz (és 2000credit a GTN-en egy boost), egy karit preferedként húztam fel, szóval ezt megmondom őszintén nem értem, mire írod. A limitált kredit birtoklás az egyedüli ami zavar, az mondjuk nagyon, de mivel napi szinten lehet 300ezret farmolni, nem valami nagy probléma, ha csak nem akarsz 2 milkás mountot venni.

Sajnálom, hogy neked már nem tetszik, azt meg végképp, hogy már nem vagy nyitott rá, de ennek az oldalnak akkor is az swtor népszerűsítésével és információkkal, guide-okkal kellene foglalkoznia, és nem a játék lehúzásával. Lehet tévedek.

Tényleg én örülnék a legjobban, ha nem kellene látogatnom, mert csak elszomorít ez a nevetségesen sok negatív hozzászólás, amit továbbra is jeleznék, hogy csak ITT ilyen. Az, hogy nincs információ, felsoroltam az egyik hozzászólásomban, miért nem igaz, bár nem csodálom, hogy nem olvastad el, ugyanis tetű hosszúra sikeredett.

Szét lehet nézni reddit-en vagy dulfy-n, torocaston, stb. Lehet példát venni, hogyan kellene csinálni, vagy csak nem kell erőltetni és legyen egy TESO.hu vagy amit akartok. De szerintem mindannyian egyetértünk abban, hogy ennek így semmi értelme, mert mint ahogy már leírtam sokszor, utoljára mégegyszer, ezzel csak a potenciális játékosokat külditek el, gyakorlati haszna nincs.

Ez továbbra is egy személyes vélemény, emellett persze elismerem Nephin eddigi munkáit, de szerintem ez nem jótékonysági oldal, nem fogom azért azt írni, hogy elégedett vagyok a játékkal kapcsolatos infókkal, mikor nem vagyok.

Továbbra sem világos, miért jártok ide, ha nem játszotok a játékkal, elfordultok tőle, nem is vagytok kíváncsiak rá, nem is érdekel titeket. Csak arra tudok gondolni, hogy a lehúzás miatt, vagy talán az irigység, hogy valaki tud vele játszani f2p-ként rinya nélkül. 4 Guild társam is f2p, bár egyszer befizettek a prefered és a hutt cartel miatt, nem hallottam őket sírni, pedig már mind 55ös. GTN-ből mindent megvesznek ami kell. Szószerint, mindent.

Ferenc Fizl
nicker [tag] Naplózva: 2014-06-13 23:27

Mellékesen én az egyik legkisebb szerveren, a Progenitoron játszom velük. Bár azt már sok-sok korábbi hozzászólásban írtam, mikor téma volt, hogy csesszétek ki a birodalmi oldal csetjét az oldal “Magyar Csetek” részébe, mert sokan maguktól (valami érthetetlen okból kifolyólag) nem találják és azt hiszik, hogy csak republic van.

Tako [tag] Naplózva: 2014-06-16 17:32

Egy részről igaz, hogy ennek az oldalnak reklámoznia kéne a játékot. Tényleg nem valami vonzó, ha valaki benéz ide és a legutolsó hír 1 hónapja volt…ráadásul a kommentek sem a legpozitívabbak.

(És itt jön a “De” rész :P )

De, ha már az egyetlen megmaradt szerkesztőt sem érdekli a játék elkurvulása, mit lehet várni? Valami tartalmat be is kéne rakni a játékba, hogy legyen mit kiírni, de helyette hetente kapjuk a 100.000-szerre átalakított CM-es armort.
A 2.8-as “eventet” hoztad fel, mint hírértékű dolgot. Csak az a baj, hogy még egy mini-game-nek is kevés, nemhogy eventnek. Ez is jelzi az EAware hozzáállását a játékhoz. Szóval nem azzal van a baj, hogy nincs jó reklámja a itthon, vagy sok játékos nagyon lehúzza a játékot (egyébként főleg az swg-sek fikázzák), hanem hogy a Bioware/EA szarik rá elég látványosan… Vannak mmo-k ahova hetente jönnek frissítések, hogy lekössék az aktív játékosokat, itt meg 2 hónapot kellett várni erre…az izére, amit nem is akarok jellemezni. A ház, meg a capital ship biztos izgis lesz meg jó, de ha nem adnak mellé valami tartalmat az se fogja hozni az elvárásokat. Egy ideje már nem nagyon lehet mit csinálni, úgyhogy ez van… Ha érdekelné a fejlesztőket a játék jövője, gyökerestül átalakítanák a classok mechanikáját, mert azon kívül, hogy igazságtalan, elég unalmas, hogy adott classnak kb 1 skill fa jó, hogy érvényesüljön. Átvehetnék a Rift mechanikáját, ahol minden karakterosztálynak van 12 talentfája (ha jól emlékszem), amiből akármelyik 3-mat vegyítheti… Másrészről a bolygók elég kihaltak, mert nincs értelme kimászkálni fleetről. Na ez az ami igazán lehangoló. Az a játék, hogy egész nap álldogálsz a fleeten, amíg be nem hív a wz, gf, vagy nem visz el a guild-ed ops-ra.

Fassbender [tag] Naplózva: 2014-06-17 09:01

@Tako:
1. “Másrészről a bolygók elég kihaltak,” – ez egyszerűen nem igaz! Tegnap Red Eclipse-n a kezdőbolygó tele volt, Makeben szintén elegen vannak (másik szerver ráadásul).l
2. “adott classnak kb 1 skill fa jó” – ez sem állja meg a helyét! Tessék rendesen kigearelni a classt és a céljának és talentjének megfelelően használni. Az már más kérdés hogy a többség DPS ágat használ ahol teheti mert egyedül úgy jobb játszani, de az meg is érdemli. Nekem az összes nagy karakteremnek meg van véve a Field respecialization. Bárhol át tudok talentolni ha szükséges. Ennyi.
3. Tartalom már más kérdés. De konkrétan melyik MMO az ahol hetente jönnek új tartalmak? Ezt is erősen kétlem, hacsak nem zsír új MMO a piacon. De azoknál meg nem csoda.

Ferenc Fizl
nicker [tag] Naplózva: 2014-06-17 19:35

Engem csak az bosszant, hogy más, külföldi oldalak (amikre már hivatkoztam, de nem fogom többet leírni), valahogy.. meg tudják oldani, hogy tartalommal töltik fel. És a több-száz kommentek között sem találni olyat, ami lehúzás lenne (vagyis biztos van, de elenyésző.)

Erre még jönnek a heti Podcastek is. Élvezetes. Ezért nem értem, honnan ez a “nincs semmi a játékban”.

Jó, igazából mindegy, lehetne ezen még vitatkozgatni, most tényleg átbillen a történet ilyen kozmetikázgatásokra, de akármilyen vicces, ez azért van így, mert valószínűleg valami olyan statisztikát vagy mittoménmit találtak maguknak, amiből úgy jött le, hogy erre van igény. És tényleg, a casual playerek sokan vannak. Minden egyes crap amit behoznak népszerű. Nézz szét a fleeten. Minden.. Szart… Megvesznek…

Tehát, valszeg erre is kíváncsi valaki. SZóval tessék csak kitenni a 24 órás leértékelést, az eventeket meg minden lóherét, ami a játék része, mert a játék ilyen. Nem csak a hardcore gamereknek szól. Hmm lehet ezért megy másoknak jobban.. Az, hogy magyarok nem kedvelik.. HÁT ti tudjátok, én úgy vettem észre, hogy csak nem a magyar guildbe mennek.. mert híresen flamelősen idegesítőek vagyunk. Sajnos. De amiket itt olvasgatok, én sem szívesen állnék be a “ez de szar game” csapatba ingame. csak szólok.

Tako [tag] Naplózva: 2014-06-17 20:26

A kezdőbolygók után kihal a játékosállomány, gondolom ezt mindenki jól tudja. Szóval nem kell a ködösítés.

“2. “adott classnak kb 1 skill fa jó” – ez sem állja meg a helyét! …. ”
Más mmo-khoz képest ez egyszerűen gyenge…

“De konkrétan melyik MMO az ahol hetente jönnek új tartalmak?”
Hallomásból úgy tudom, hogy a wow ilyen, de a rift is ilyen volt. Most nem tudom milyen, csak annyit, hogy közvetlenül f2p-re való váltásnál beraktak egy akkora map-et, mint az alap világ és asszem ez volt a 2. kiegészítő -az elsőhöz is egy hasonlóan nagy térképet adtak-. Ehhez mikor jött utoljára nagy kiegészítő? Mennyi ideig is tartott ki a szintezés?

shenky [tag] Naplózva: 2014-06-18 07:30

Wowban 2 hetente új tartalom ? SoO úta nem volt új tartalom és év végéig nem is nagyon lessz. Ami megint 1 év új tartaom nélkül! Swtor f2p létére ez idő alatt 2 ingyenes kiegel jött ki.

Fassbender [tag] Naplózva: 2014-06-18 10:56

@Tako:
shenky megadta a választ a heti tartalombővítésre….amúgy nemrég 1 hónapra befizettem wow-ra és kurwára nem volt heti tartalombővítés! Szóval rosszul tudod…
A skillfával neked van bajod, nekem nincs! Amit a wow-ba láttam talentfát és skilleket, hát nagyon nem jó semmire. Teljesen szétz van zuhanva az egész és aki nem ismeri az nem fog rájönni melyik skill hova kell pl. warriornál! Régen sokkal jobban el voltak különítva ma meg egy nagy katyvasz az egész. Ha van amit utálok akkor az ez. Miért is kellene ezt lemásolnia a tornak?! Szerintem ez így jó ahogyan van, azon lehet vitázni hogyan legyenek adott ágak erősebbek, bár szerintem ez azon múlik ki mennyire tanulja meg használni őket. Commandonál van aki a heal ágra esküszik, nekem a gunnery tetszett az elején, de volt akinek az assault jött be a robbanó tapaszbombával.
Egy valamit el tudok fogadni: lassan elkellene egy +10 levelt növelő kieg 4-5 új bolygóval csak szintezéshez, és pár újabb raid és napi bolygó is jöhetne, PVE csapat űrcsatákkal, több fajta privát űrhajóval stb.

Naplózva: 2014-06-19 08:35 [admin] Nephin

Szerintem sosem húztam le a játékot, még a mostani állapotában sem. Sőt, kifejezetten jeleztem, hogy az original verzió a havidíjjal nálam az egyik top MMO.

Több, mint fél éve nem játszom a játékkal, mert nem nyújt olyat, mint az elején, a guildtársaim szép sorban kihaltak, a megmaradtaknak sikerült olyan csapatot szerezni, ahol tudnak játszani, bár ott is erősen fogy az állomány. Sem időm, sem energiám nincs naponta 3 hírt keresgélni és megírni, a minimális szabadidőmet olyanra fordítanám, ami szórakoztat, ez most az ESO. A hivatásos külföldi oldalakkal soha nem akartunk és nem is tudtunk volna versenyezni hobbioldalként, még akkor sem, amikor 3 szerkesztő volt (hozzáteszem, a megjelenés után pár hónappal egyedül maradtam, azóta rengeteg munkám van az oldalban. Ez nem panasz, csak megjegyzés. Most már nem megy ennyi, sajnálom, nyilván az lenne az ideális, de nem megy.). A fejléc, menük stb.-hez nincs hozzáférésem és nem is értek hozzá, cikkeket tudok írni és trollokat bannolni, kb. ennyi. Szívesen várok szerkesztőjelölteket, akiket perpillanat is leköt a játék, írj Disordernek és beszéld meg vele, ad jogokat és csinálhatod illetve rájöhetsz, hogy ez nem is olyan könnyű meló. :)

Ferenc Fizl
nicker [tag] Naplózva: 2014-06-21 19:22

Szerkesztettem már korábban (mondjuk valszeg nem ekkora nyilvánosságnak), tudom, hogy nagyon nehéz, legalább annyira mint szegény Szibériai bányászoknak, sajnálom is. Viszont, én afféle ember vagyok aki szerint vagy igényesen, vagy sehogy.

Néha azért felnézegetek, de megjegyzéseket már nem szeretnék írni, mert már mindent elmondtam, amit szerettem volna. Akkor továbbra is kitartást meg ilyenek.

Tako [tag] Naplózva: 2014-06-22 14:28

fasbender
Majdnem válaszoltam egy “wall of text”-el, de fölöslegesnek érzem :P Helyette csak annyit mondok: Védd a játékot, de a tények ellened beszélnek. Az emberek eltűnnek, mert valami nem jó -pl amit fentebb is leírtam-. Amíg az EAware szarik a vásárlók fejére, addig ebből nem lesz jó játék, maximum csak hozza a bevételt, amit elvárnak tőle. Viszont ezzel a hozzáállással nem húzzák sokáig…vagyis lehet van még kit beetetni? Ki tudja? Én várom a housing-ot és remélem nem egy 5 perc alatt megunható dolog lesz. Attól félek az lesz és ha még több ember megunja azt amit művelnek, hamar kaput lesz a játéknak is.

Lehet azért foglalkoznak ilyen keveset ezzel, mert már az új SW mmo-t tervezik (amit nem fogok megvenni)?

Pacho [tag] Naplózva: 2014-06-23 08:55

Dehogynem, meg fogod venni. Mind meg fogjuk venni. 80 évesen is meg fogjuk venni, legfeljebb majd a nyuggerotthonból toljuk a gamet, közvetlenül a fejünkbe dugott csatlakozón keresztül. Egyszer belogolunk és utána végig ott leszünk, és csak intravénásan táplálnak:)

Fassbender [tag] Naplózva: 2014-06-23 20:34

@Tako: ez nem a játék védelme hanem az valóság. Ha visszaolvasod akkor láthatod nem mindenben ellenkezem veled :D

Lackow [tag] Naplózva: 2014-06-24 14:47

Nekem most van az, hogy a honap vegen lejar a negyedeves elofizetes, es csak egy dolog kattog az agyamban.

SUBSCRIPTION CANCELLING

Elejetol jatszom. Szerettem a jatekot. De halalosan kezdem unni.

nicker: Te meg ertsd meg cimbora. Nephin leszarja SWTOR-t. Belefaradt. otthagyta. Nem cikkezik rola.
Jossz a kulfoldi oldalakkal. Csak tudd, hogy ok ezert sok esetben penzt kapnak,nekik az nem hobbi, hanem munka. Es ez a kulonbseg.
Ennek az oldalnak mar tavaly bevertek az utolso szeget. Hogy Te x ev utan jossz az otleteiidel mit kene, hogy kene, hat lol.

Toki [tag] Naplózva: 2014-07-30 22:29

Csak azért jelentkezek be, hogy tudjátok, néha még nézem az oldalt :)
Több mint 3 évnyi munkám van ebben és nagyon rossz érzés volt itthagyni, de a mikrotranzakcióval sehogy sem tudtam megbarátkozni, ott elfogyott a lelkesedés. Sajnálom, hogy a Bioware egyik legnagyobb bukása lett a játék, magával rántva a doktorokat is…

Gudott [tag] Naplózva: 2014-08-03 18:59

Ha itt már nem is, de a játék sg-s fórumán még zajlik az élet valamennyire. Amúgy mindig akadnak új játékosok, akik előfizetnek vagy CC-t vesznek, szóval a bevétel megvan ,de lehetett volna elegánsabban is megoldani az EA részéről. Akik akar tud nemzetközi “gyűjtő” guildet találni akármelyik EU-s vagy észak-amerikai szerveren

Vrungel [tag] Naplózva: 2014-08-04 12:49

@Toki:
A probléma gyökere könnyen és tömören összefoglalható: Electronic Arts…

Vrungel [tag] Naplózva: 2014-08-04 12:55

Hogy egy kicsit pozitív is legyek, az alábbi cikk utolsó bekezdésében Charles Boyd (az SWTOR vezető írója) valamiféle közelgő nagyobb sztori expanziót emleget: http://www.swtor.com/info/news/blog/20140723

RandomJedi [tag] Naplózva: 2014-08-12 14:22

Sziasztok!

Nemrég találtam erre az oldalra. Még elég friss lehet a dolog!
http://corellia.hu
SWTOR-ral kapcsolatos hírek és fordítások vannak rajta. Ha gondoljátok lessétek meg ti is!

 

Az üzenet írásához be kell jelentkezni. Ha még nem regisztráltál, kattints ide.

  • email
  • LinkLog
  • WiW
  • Twitter

Magyar szerverek listája

PvP szerver: Tomb of Freedon Nadd
PvE szerver: The Red Eclipse
RP-PvE szerver:The ProgenitorMagyar chatek
The Red Eclipse köztársasági oldal: Hungarian
The Red Eclipse birodalmi oldal: Hungarian
Tomb of Freedon Nadd köztársasági oldal: Hungarian és Alliance
Tomb of Freedon Nadd birodalmi oldal: Hungarian
The Progenitor köztársasági oldal: Hungarian

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Linkek

Címkék

Hírarchívum