» Űrhajó után (űr)ház… Star Wars: The Old Republic Hungary: Magyar SWTOR fansite

Regisztráció

Legyél Te is tagja a Star Wars: The Old Republic magyar rajongói oldalának! Regisztrációd segítségével hozzászólhatsz a bejegyzésekhez, hírlevelet kérhetsz, valamint egyéb extra funkciókat haszálhatsz! Tovább a regisztrációhoz »

Űrhajó után (űr)ház…

Sokan szeretnék, sokan várják, sokan már eredetileg is a játék részeként látták volna szívesen… most eljött az idő! Közeledik! :)

Napló:

Vrungel [tag] Naplózva: 2014-03-07 16:49

És odahaza mi mindent lehet csinálni? ;)

KoWa [tag] Naplózva: 2014-03-07 16:57

na erre tényleg kíváncsi leszek… Bár ahogy elnézem ezt a pár másodpercet itt lesz minden a GTN kivételével (bár lehet megoldják achi vagy bónusz pontból esetleg CCért megveheted majd de hogy köze nem lesz a “hagyományos” housing-hoz az tuti. Olyasmi lesz vehet mint a Runes of MAgicben az instancolt házak. van de minek… Ahhoz nagyon át kellene alakítani az összes cuccot hogy lerakható legyenek a páncélok és főleg úgy hogy össze is álljanak mintha egy próbababán állnának. CSodát nem várok de talán lesz valami ami még meglephet.

Mallorion [tag] Naplózva: 2014-03-07 18:15

Rég jártam erre, de ez a hír idecsalogatott. El is szomorodtam rögtön. Ez egy “földön áll űrhajó” lesz szerintem. Azaz mászkálhatok benne, de nem alakíthatom. Ez nem housing… :(

Naplózva: 2014-03-07 19:56 [admin] Nephin

Miből gondolod, hogy nem lesz alakítható? :) Gondolod, hogy kihagyják azt az aranybányát, amit a “lakberendezési tárgyak” szekció jelentene a Cartel Marketen? :D

Narcotech [tag] Naplózva: 2014-03-07 21:56

Miért az űrhajónál nem ugyanazt jelentette volna? Mégis, ott is kihagyták.

Gudott [tag] Naplózva: 2014-03-07 22:04

Amikor az saját űrhajót beletették a játékba (tervezési szak) akkor még nem a Market volt az elsődleges bevételük (mivel még nem is volt) Most viszonz kihagyott ziccer lenne, tavaly csak a marketből 135M (dollár vagy euró már nem tudom ) bevételük volt. Én várok az érdemi tartalomra is, a 2×2 új taktika FH (Jedi/Sith kezdőbolygó támadás/megvédése) elég soványka.

luise [tag] Naplózva: 2014-03-08 07:41

na akkor most hogy is van ez? a jedik nem a kolostorban élnek? egy körözött csempészt nem könnyebb elfogni, ha fix helyen lakik?

mondjuk a sith oldal kecóját is megnéztem volna…

Kildaros [tag] Naplózva: 2014-03-08 12:00

Másfél éve nem jártam erre, de látom van egy dolog, ami nem változott azóta. Kowa akkor is itt méltatlankodott és most is :P

Tamás
Wacho [tag] Naplózva: 2014-03-08 12:47

Így ránézésre, mintha a Klónok támadásából idemásolták volna Padmé szenátori rezidenciáját.

metalharcos [tag] Naplózva: 2014-03-08 15:16

Logikus amit luise mondott, elég fura ha egy trooper vagy egy sith a videóban látott helyen lakik. Mindenesetre remélem ez a dolog nem megy át sims-be, lakberendezésbe.

Ogiwara [tag] Naplózva: 2014-03-11 09:17

DC Universe Online-ban elég jól megoldották a player housingot, szerintem itt sem lesz vele gond, ha hasonló elven fog működni. Különböző stílusú bútordarabok, illetve különböző stílusú lakások. A sitheknek is csak kell aludni valahol :D , egy darkosabb lakás a Dromund Kaason, csempészeknek meg valami lyuk a Nar Shaddan! :P

Ádám Dér
oldadam [tag] Naplózva: 2014-03-11 18:10

Ogiwara: Nekem is rögtön a DCUO jutott eszembe erről a lakberendezéses dologról, csak itt úgymond “haszontalanabb lesz” mivelhogy amúgy is minden elérhető a hajóról
Mallorion: KoWa már elválaszthatatlan eleme lett ennek a fórum résznek, én nagyon sajnálnám ha megunná ezt a stílust vagy esetleg nem írna többet. És a fenébe negatív hozzáállással: sokszor igaza is van

Tako [tag] Naplózva: 2014-03-11 23:54

A hajót a sztori küldik miatt nem lehet nagyon alakítani, legalábbis ezzel magyarázzák. De szerintem csak lustaság. Ezért nem jósolok sok jövőt ennek a housing-nak. Úgy hallottam SWG-ben jó volt a housing, azt kéne átvenni, nem azt ami most van a többi mmo-kban, de nem fogják, mert lusták. Majd CM-ben lehet venni ülőgarnitúrát 29.99 €-ért, meg HD holovetítőt 39.99 €-ért, de más értelme val’szeg nem lesz a Bioware-t ismerve…

luise-naek is igaza van, a legtöbb classhoz alapból nem illik egy földhöz kötött ház. Maximum a sith és trooper karakterekhez tudnám alképzelni. A jediknek asszem nem lehet tulajdonuk a fénykardjukon kívül, a csempész és a fejvadász mindig mozgásban van, az ügynökhözmeg inkább valami coruscanti otthon illene közel a szenátushoz ;)

Tényleg csak úgy lenne értelme, ha lenne hozzá valami értelmes és látványos legacy feature, de még a legacy bankot sem tudják (és nem is fogják) megoldani. Az utóbbiért a hero engine-t hibáztatják … nem is mondok semmit :D Komolyabb legacy-val kapcsolatos fejlesztés már nem lesz sajnos, amivel nagy lehetőséget hagytak ki.

KoWa [tag] Naplózva: 2014-03-12 11:57

Őszinte leszek a housingot így képzelem el… Ugy rendezem be ahogy akarom…
[url=http://kepfeltoltes.hu/view/140312/screenShot0071_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/140312/screenShot0071_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/url]

Tamás
Wacho [tag] Naplózva: 2014-03-12 12:17

A hajók housingja sztem is megoldható lehetne. Mondjuk lvl50-től, ill. class sztori befejezésétől feloldódna a lehetőség, azt nincs problémázás abból, hogy a sztori miatt nehéz lenne kivitelezni. Ahogy észrevettem nem sok küldit lehet a hajóról felvenni lvl50 után.

oz [tag] Naplózva: 2014-03-13 11:18

A hajóval az lehet az egyik gond, hogy a companionokkal van egy csomó beszélgetés, meg küldetés, és a velük forgatott videókat teljesen felborítaná az átrendezett hajó. Mindegyik companion más helységben van, néha vándorolnak a videókban erre-arra, nem lenne egyszerű kivitelezni.
E mellett én egy kicsit kicsinek érzem a hajót normális housing megvalósítására, és a companionokat egyébként is útban érzem, kellene egy opció, hogy eltüntessem őket.
Személy szerint én várom a housingot, de félek, hogy nem egy szabadon rendezhető valamit kapunk, hanem egy fix felépítésű területet, ahol unlockolni tudunk néhány dolgot (mint levelesláda, terminálok, mint a hajónál).
És az is kérdés, mivel tudjuk majd berendezni a kecót. A lotróban nagyon tetszett, hogy különböző trófeákat lehett szerezni instákból és raidekről, sőt, a világból droppként. Leöltem egy medvét, dobott (ritkán) egy cuccot, amit a megfelelő helyen beváltva máris beállíthattam egy kitömött medvét a házam sarkában. A guildek háza előtt is remekül festettek a legyőzött raid bossok imponáló trófeái. Kifogtál egy ritka halat? Máris mehett fel a szoba falára dísznek, stb. Mondjuk a berendezési rendszer nagyon el volt szúrva.
Szóval én várom, de nem egy egetrengető dolgot, valami minimál hülyseséget, ami a Cartel Marketbe új életet lehel.

Tako [tag] Naplózva: 2014-03-13 17:36

Lehet, hogy ezt már az eleje óta tervezték? http://www.mmorpg.com/gamelist.cfm?bhcp=1&loadnews=14803

KoWa [tag] Naplózva: 2014-03-13 18:58

Na ez már hasonlit a housingra:D

Tronlegacyy [tag] Naplózva: 2014-03-17 19:04

És mikor kerül be a játékba?

Jarama [tag] Naplózva: 2014-03-17 20:00

Az a nagy büdös helyzet, hogy erősen billegek. Nem olyan régen fejeztem be az Obliviont és odáig voltam meg vissza ettől a housing rendszertől. Most, hogy ide is beszuszakolták…hmmm…
A tutimenő dolog az lenne, ha Nar Shaddaa-n vagy a Coruscant-on vehetnék egy pecót valahol a bolygó kellős közepén. Sajnos azt hallottam, hogy mindenki ugyanott fog bemenni, ugyanott lesz a pecó ugyanúgy, ahogy a saját hajókat is megoldották.

KoWa [tag] Naplózva: 2014-03-18 13:23

NEm értem miért csodálkozik mindenki és kerít ilyen nagy feneket a dolognak… amióta valahol megcsinálták az instancolt housingot ami kisebb helyigénnyel jár és nem kell annyi lerakható cuccot tervezni a játékhoz azóta minden kis buzi ezért rajong… De ezeknek az embernek nem nevezhető véglényeknek lövése sincs arról hogy milyen az amikor egy igazi MMORPG játékban (nem csak mmo) az ember hazamegy egy olyan házba amit saját maga “épített fel” az általa kiválasztott helyen és ugy rendezte be ahogy azt akarta olyan cuccokkal amilyennel akarta. Igen megint vissza térek az örök játékra az SWGre ami megalapozta ezt az egész rendszert, mert arra lehetett mondani hogy MMORPG és ott van housing. Ott a saját városok jelentették a világot a munkában megfáradt embereknek akik kikapcsolódni vágytak és nem a kötelező raideket nyögték heti3-4-5-6x. a gugliba rákeresve lehet nyál-csorgatni hogy mi is az igazi lakberendezés.
Jarama ez így lesz… és sajnos soha a büdös életbe nem lesz már egy játékba sem igazi berendezhető lakás/ház/guildház vagy akár város.

oz [tag] Naplózva: 2014-03-18 15:11

Themepark jellegű mmoban nehezen tudok elképzelni szabadon felépíthető házat, az nekem inkább sandbox világba illik. Bár nyilván egy új bolygó(ka)t be lehetne hozni, ahol csak házakat->falukat->városokat lehetne építeni.
Mindenesetre egy én már egy szabadon, széles lakberendezési pallettáról berendezhető belső térnek is örülnék, mégha közös bejárattal is rendelkezik az összes reidencia.

Jarama [tag] Naplózva: 2014-03-18 23:27

Kowa:
Nem tudom mire vélni a “kis buzi” megjegyzésedet és nem tudom, hogy kinek szólhatott. Első olvasatra magamra vettem, másodjára már remélem, hogy nem nekem szántad.
Nekem az Obliban volt az első és legnagyobb élményem a housingról. Azelőtt egyszersem láttam ilyen megoldást játékban. A változatosságot kedvelem, nem a sabblonokat, de nincs összhasonlítási alapom. Mindig az a legnagyobb élmény, amit elsőnek tapasztalsz, aztán a következő már tompítja, és így tovább.
Én nem állítok olyat, hogy soha nem lesz. Nem ismerünk minden fejlesztőt. Ha most nem, akkor később, de valakinek ismét eszébe fog jutni.
Erről a pesszimizmusról már “soha a büdös életbe nem” fogsz leszokni. :)

[...] Már mutattuk, hogy nemsokára saját vityillónk lehet a játékban, de ez még nem minden! [...]

 

Az üzenet írásához be kell jelentkezni. Ha még nem regisztráltál, kattints ide.

  • email
  • LinkLog
  • WiW
  • Twitter

Magyar szerverek listája

PvP szerver: Tomb of Freedon Nadd
PvE szerver: The Red Eclipse
RP-PvE szerver:The ProgenitorMagyar chatek
The Red Eclipse köztársasági oldal: Hungarian
The Red Eclipse birodalmi oldal: Hungarian
Tomb of Freedon Nadd köztársasági oldal: Hungarian és Alliance
Tomb of Freedon Nadd birodalmi oldal: Hungarian
The Progenitor köztársasági oldal: Hungarian

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Linkek

Címkék

Hírarchívum