» Vasárnapi mese – Zakuul és az Eternal Empire + a Fallen Empire új soundtrackjei Star Wars: The Old Republic Hungary: Magyar SWTOR fansite

Regisztráció

Legyél Te is tagja a Star Wars: The Old Republic magyar rajongói oldalának! Regisztrációd segítségével hozzászólhatsz a bejegyzésekhez, hírlevelet kérhetsz, valamint egyéb extra funkciókat haszálhatsz! Tovább a regisztrációhoz »

Vasárnapi mese – Zakuul és az Eternal Empire + a Fallen Empire új soundtrackjei

A mai alkalommal megismerkedünk Zakuullal és az Eternal Empire hátterével. Nyilván spoileres infók lesznek, de előtte “pár” új zene, ami a 4.0 alkalmával fog debütálni.Először talán az újabb, izgalmasabb darabokat hallgassuk meg:
Majd egy hosszabb összeállítás, ami tartalmazni fog ismerős motívumokat:
Végül a legújabb, igen rövidke összeállítás következik:
És akkor lássuk a medvét.


Innentől spoiler!
Zakuul


Mielőtt Valkorion hatalomra került volna, Zakuul nem volt több egy jelentéktelen bolygónál a Wild Spacenek nevezett régióban, szinte semmilyen kapcsolattal nem rendelkezett az általunk ismert csillagrendszerekkel (a Wild Space nem Unknown Regions szinonimája, nem áll vele kapcsolatban, egy teljesen más galaxis). Az első zakuuliak kénytelenek voltak mocsarak és lápok közelében letelepedni, a mostoha környezet erősen kihatott rájuk. Babonás, nihilisztikus emberek voltak, akik kegyetlen istenek egész sorát imádták, akik hatalmukat követőik sanyargatásán keresztül mutatták és a fájdalom éltette őket.  A legfőbb istenség Izax volt, a halál istene, aki mindent elemészt. A zakuuliak hitték, hogy sorsuk az istenek, de legfőképpen Izax akaratán múlik. Azokat, akik nem követték ezen vallást,  démonoknak bélyegezték és kitaszították a társadalomból.


Ezek között a kitaszítottak között idővel egy prófécia kezdett elterjedni. Jönni fog valaki, akire Izax hatalma nem hat, egy halhatatlan isten az istenek közül, aki megdönti a birodalmukat, megöli Izaxot és egy új korszakba vezeti Zakuult. Valkorion, magát a próféciabeli megmentőnek kiadva, elkezdte hadjáratát a régi vallás ellen….


Mielőtt Zakuult Valkorion a saját képére formálta volna, az emberek vándorló törzsekben éltek. Minden törzset három jelentős, Erő-érzékeny személy vezetett: a matriarka, a védelmező és fősámán. Miután a törzseket egyesítette, Valkorion ezeket a szerepeket újraosztotta és beleintegrálta az újonnan alapított Zakuuli Lovagrendbe (Knights of Zakuul). Hivatalosan mint a nép védelmezői, a lovagok könyörtelenül levadásszák a birodalom és az uralkodó ellenségeit. Nincsenek korlátozva, hogy az Erő mely aspektusait használják, sőt, bátorítják őket a felfedezésre és az egyensúly megtartására. Az Erő egyetlen területe sem gyenge, alantas vagy veszélyes számukra, ellenkezőleg, minden egy fontos rész, amely a nagy egész megismeréséhez vezet.


Miután magához ragadta a hatalmat, egy totalitárius diáktaturát épített ki, a Zakulli Örök Birodalmat (The Eternal Empire of Zakuul), magát pedig a Halhatatlan Uralkodó (Immortal Emperor) címmel ruházta fel. Vezetésével Zakuul egy technikailag fejlett, látszólag kifogyhatatlan erőforrásokkal rendelkező birodalom lett, amely szinte kizárólag robotizált munkára támaszkodott. A zakuuliak nemcsak engedelmeskednek az uralkodónak, hanem tanítójuknak és védelmezőjüknek is tekintik. Mivel rábízzák a politikai és katonai vezetést, az élet egyéb területeire koncentrálhatnak. Minden lakos havi szinten kap pénzt, élelmet és az élet egyéb területeihez szükséges erőforrásokat. A Sith Birodalom és a Galaktikus Köztársaság polgáraihoz képest meglehetősen gazdagok, a felső osztályhoz tartozók. Idealisták, tudósok, művészek, filozófusok, akik lenézik a köztársaság és birodalom lakóit a végtelen és esztelen háborúskodás miatt. Szent meggyőződésük, hogy Valkorion vezetésével kötelességük békét és civilizációt vinni a galaxisba.


Zakuulon minden út a Fellegvárhoz (The Spire) vezet. Egy folyamatosan terjeszkedő város, amely a Végtelen Mocsárra épült. Ez Valkorion “Eldorádója”, ami mindenkit emlékeztet a Régi Vallás felett aratott győzelmére. Mint egy függőleges labirintus, a különböző városrészek úgy kapcsolódnak egymáshoz. A lakosság eredetileg túlnyomó részben ember, de ahogy a birodalom bővül, más fajú egyéneket is szívesen a soraikba fogadnak.


Az Örök Flotta (The Eternal Fleet) egy ősrégi, droidok irányította armada, amely évszázadokkal ezelőtt majdnem teljesen elpusztította a Wild Space régiót. Egy óriási, idegen eredetű hajó, a  Sírkő (The Gravestone) tudta csak megállítani, de a legendák szerint az utolsó, döntő ütközetben odaveszett. Valkorion már Zakuulra való érkezése előtt hallott a flotta legendájáról és ez volt talán a legfőbb indoka, hogy ezt a bolygót tegye meg jövendő birodalma központjának. Miután megragadta a hatalmat, a  zakuuli lovagok egy csoportjának, a Scionoknak a segítségével, látomások elhasználásával felkutatta a szunnyadó armadát.


Valkorion közel egy évszázaddal ezelőtt összegyűjtötte a legnagyszerűbb elméket Zakuulon és belekezdett az Örök Trón (The Eternal Throne) építésébe a Fellegvár tetején. Generációkon keresztül zajlott az építése és nem csak az Örök Birodalom ékköveként funkcionált, hanem segítségével végre sikerült újraaktiválni és irányítás alá vonni az  Örök Flottát. Az, hogy hogyan és miért csak Valkorion és gyermekei számára válaszol a flotta, a mai napig rejtély még a zakuuliak számára is. Az új armada elsősorban katonai célokat szolgál, de alkalomadtán új csillagutak feltérképezésére és erőforrások szállítására is igénybe veszik.

Napló:

Lusankyahnn [tag] Naplózva: 2015-10-04 17:44

Hosszú idő után ismét Vasárnapi Mese! Köszönöm szépen! :)

Máté Nagy
mathayson [tag] Naplózva: 2015-10-06 10:21

Sok a hiba, sok a kérdőjel és a butítás, de egyet nagyon tud a játék: a zene, a hang mindig tökéletes, beletapos és ott tart a Star Wars világban. Gratula a zeneszerzőkenek!

 

Az üzenet írásához be kell jelentkezni. Ha még nem regisztráltál, kattints ide.

  • email
  • LinkLog
  • WiW
  • Twitter

Magyar szerverek listája

PvP szerver: Tomb of Freedon Nadd
PvE szerver: The Red Eclipse
RP-PvE szerver:The ProgenitorMagyar chatek
The Red Eclipse köztársasági oldal: Hungarian
The Red Eclipse birodalmi oldal: Hungarian
Tomb of Freedon Nadd köztársasági oldal: Hungarian és Alliance
Tomb of Freedon Nadd birodalmi oldal: Hungarian
The Progenitor köztársasági oldal: Hungarian

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Linkek

Címkék

Hírarchívum